A torma után más növény is teret hódíthat Vámospércsen

Vámospércs – Hamarosan Vámospércsen is feltűnhetnek a levendulaültetvények.

A levendula az egyik legsokoldalúbb és legváltozatosabban felhasználható finom illatú gyógy–fűszer–és dísznövény. A vámospércsi önkormányzat az utóbbi években is foglalkozott már konyhakerti haszonnövény termesztéssel a közmunkaprogramban. Céljaik között szerepel torma- és levendulaültetvények létrehozása.

Elsősorban a nők

A Start Közmunkaprogram lehetőséget ad olyan növények termesztésére, amelyek gazdaságosan termelhetőek és piacképesek. A levendulatermesztés újkeletű a településen, a tormatermesztés már régóta folyik a városban és komoly eredményeket, tapasztalatokat értek el benne a gazdák.

A levendulatermesztésnek számos pozitívuma van, mindemellett kis területen is sikeresen művelhető. Az Önkormányzat szerint elsősorban női közfoglalkoztatottaknak nyújthat tartós segítséget a lila virágú, kellemes illatú növény gondozása – olvastuk a Vámospércsi Hírek legutóbbi lapszámában.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés