A TOP 100, és a többi cég is növekedett

Akt.:
Czinege Attila
Czinege Attila - © Fotó: Matey István
Debrecen – Az élcsoport stabil – jelentette ki Czinege Attila, a NAV regionális vezetője előadásában, utalva arra, hogy a TOP 100 cégek legtöbbje szerepelt a listán az elmúlt évtizedben. 2014-ben 3 milliárd forint feletti árbevétellel lehetett a körbe bekerülni.

Kiemelte, hogy 2014-ben az értékesítés nettó árbevétele mind a megye vállalkozásai, mind a TOP 100 cégek vonatkozásában nőtt, akárcsak a nyereségességük és foglalkoztatottaik száma. A megyei társas vállalkozásainak 2700 milliárd forintos értékesítési árbevétele 10 százalékos növekedést jelent 2013-hoz képest, ebből a bevételből 60 százalék a TOP 100-é.

Egy friss adattal is szolgált: tavalyhoz képest idén október végéig 586 milliárd forintnyi adóbevétel többletet produkált a gazdaság, ami az elmúlt 20 év legjobb eredménye; ebből 110 milliárd forint régiónkra, s 65 milliárd forint megyénkre esik. S miközben az összes adóbevétel 7 százaléka származik régiónkból, a növekménynek 20 százaléka, ami jelentős „fehéredést” mutat. Ez pedig nem utolsó sorban a feketegazdaság visszaszorítására tett kormányzati intézkedésekből ered, például az EKÁER-ből, melynek „bölcsője” Debrecenben volt, s ami óriási terhet vett le a gazdaság szereplőiről, egyúttal a „nyugodt alvás jogintézményét” is megvalósítva – mondta Czinege Attila.

HBN​További hírek a Gazdaság kategóriából