A tisztelet okán is küzdenek

A Győri Audi ETO KC ellen mérkőznek a Lokis hölgyek kedden
A Győri Audi ETO KC ellen mérkőznek a Lokis hölgyek kedden - © Fotó: HBN
Debrecen – A debreceni hölgykoszorúnak a BL-címvédő ellen kell erőt meríteni a folytatáshoz.

Az élvonalbeli női bajnokság alapszakaszának utolsó, 22. fordulójából előrehozott mérkőzésen csap össze a DVSC-TVP és a Győri Audi ETO KC kedden 18 órától a Hódos Imre sportcsarnokban – élő közvetítés a Hajdú Online-on (www.haon.hu). Mondanunk sem kell, mekkora jelentősége van a derbinek, hiszen a világ legjobb női kézilabdacsapata, a Bajnokok Ligája-győztes alakulat vizitál a cívisvárosban. Talán ez már egy kicsit sok a jóból, hiszen pénteken a szinten nemzetközi topcsapatnak számító Ferencváros vendégeskedett Debrecenben…

Az a bizonyos 7 perc

– Nem tartom bajnak, hogy egymás után játszunk hazánk két legjobb csapatával, a lényeg, hogy tudjuk pozitív élményeket gyűjteni a meccsekből – reflektált a felvetésre Valovics Nóra, a Loki védekező specialistája, aki visszatekintett a Fradi elleni meccsre is. – Tudtuk, hogy végig koncentráltan kell kézilabdáznunk, ennek is tulajdonítható, hogy fantasztikusan kezdődött a meccs számunkra. Amikor 5–0-ra vezettünk, Elek Gábor időt kért, ezután a vendégek felszívták magukat, egyre jobban belelendültek a játékba, mi pedig sajnos leeresztettünk. Viszont arra az első 7 perce emlékeznünk és építkeznünk kell a jövőben! – mondta határozottan a debreceni játékos.

Emelt fejjel

– Az úgynevezett sztárcsapatok, mint a Győr és a Fradi ellen mentálisan, illetve fizikálisan is nagyon megerőltető játszani, éppen ezért fontos, hogy friss cseréket lehessen pályára küldeni. Az ETO a legutóbbi meccsén 44–13-ra legyőzte a Veszprémet, azaz nem lehet azt mondani, hogy csakis a nemzetközi mérkőzésekre koncentrál. A győriek egyszerűen nem tehetik meg, hogy lazán vegyenek egy-egy összecsapást, éppen ezért náluk olyan nincs, hogy csak a mezüket küldik fel a pályára. Teljes erőbedobással kell küzdenünk, de a realitás talajáról nem szabad elrugaszkodni. Akkor lennék elégedett, ha a meccs egészét nézve sok szép dolgot látna tőlünk a közönségünk, és nem kellene szégyenkeznünk az eladott labdák, illetve a gyámolatlan védekezés miatt. Szükségünk van a pozitív dolgokra, mert ezekből tudunk majd erőt meríteni a Fehérvár elleni, sorsdöntő meccsre fogalmazott Valovics Nóra.

Mindig különleges érzés

A bajnoki találkozók végeredményei egyértelműen tükrözik, hogy a Győri Audi ETO KC számára nemcsak a Bajnokok Ligája találkozók fontosak, hanem a hazai pontvadászatban is „odateszik” magukat. (A zöld-fehérek az első fordulóban, a Fradi vendégeként elszenvedett vereség óta minden találkozójukat megnyerték, ők dobták a legtöbb és kapták a legkevesebb gólt a bajnokságban). – Kénytelenek vagyunk minden meccsen motiváltan pályára lépni, ennyivel tartozunk magunknak és a közönségünknek is. Sőt, tisztelni kell az ellenfelet azzal, hogy megpróbáljuk tudásunk legjavát nyújtani az adott mérkőzésen! A Loki elleni motiváció az lesz, hogy gyakorolnunk kell azokat a figurákat, amelyekkel a Bajnokok Ligájában is eredményesek akarunk lenni – nyilatkozta a Naplónak az exlokista Soós Viktória, aki kitért arra is, hogy még mindig örömmel tér vissza a Hódosba. – Hiába teltek el évek a távozásom óta, nem múlik az a különleges érzés, ami akkor érint meg, ha a Hódosban lépek pályára. Szeretek hazajárni, Debrecenben nőttem fel, itt sajátítottam el a sportág alapjait, azaz rengeteg kellemes emlékem van.

HBN-BN