A The Washington Post szerint a pakisztáni hírszerzés valószínűleg megmérgezte a CIA (Központi Hírszerző Ügynökség) iszlamabadi vezetőjét

Washington – A The Washington Post hosszú riportban számol be arról, hogy a pakisztbi hírszerző-, és elhárító szolgálat (ISI) megmérgezhette Mark Keltont, az amerikai nagykövetség munkatársát, napokkal vagy hetekkel azt követően, hogy az amerikaiak rajtaütést hajtottak végre Bin Laden villájában és likvidálták a terrorista vezért.

Az immár visszavonult Mark Kelton a Bin Laden elleni akció idején a CIA vezetője volt Pakisztánban, és rézt vett az akció bonyolításában. Két hónappal ezt követően, fájdalmakkal járó rejtélyes betegséggel küszködve tért vissza az Egyesült Államokba.

A most 59 éves volt hírszerző a The Washington Post többszöri kérésének eleget téve, telefonon adott interjút a lapnak, s azt mondta, hogy betegségét “soha nem diagnosztizálták pontosan”. Elhárította mind a betegségére, mind a küldetésére vonatkozó részletes válaszokat, de hozzátette, hogy nem ő az első, akit a gyanú szerint megmérgezhettek Pakisztánban.

Pakisztán washingtoni nagykövetsége elutasította és kitalációnak nevezte a történetet, a CIA szóvivője pedig az újság kérdésére nem erősítette meg a Keltonnal készült interjúban és a riportban foglaltakat, s azt állította, hogy az ügynökségnek nem áll rendelkezésére közvetlen bizonyíték. A The Washington Post mindenesetre megjegyzi: az információk napvilágra kerülése aggpdalomra okot adó, és jelzi, hogy az amerikai-pakisztáni hírszerzési együttműködésben zavarok lehetnek, amely kihathat a terrorellenes harcban vállalt partnerségre is.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés