Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.29. 19:12

Városi rangot ünnepeltek Nyírbátorban

<p>Nyírbátor - A múltat idézték, majd elismeréseket adtak át a nyírbátori emlékünnepségen. <dia width="900" height="700" alt="Városi rangot ünnepeltek Nyírbátorban 2008.04.29."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/V_rosi_rangot__nnepeltek_Ny_rb_torban_2008_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Városi rangot ünnepeltek Nyírbátorban 2008.04.29." /></a></dia></p>

A várossá válás 35. évfordulója alkalmából emlékünnepséget rendeztek kedden Nyírbátorban.

– Mezővárosi rangját 1872-ben vesztette el Nyírbátor, majd 1973. április 29-én a megyében negyedikként, Nyíregyháza, Kisvárda és Mátészalka után ismét várossá válhatott – kezdte történelmi visszatekintéssel ünnepi beszédét Balla Jánosné polgármester, majd a fontos események felidézését követően a napjainkban zajló fejlesztésekről szólt.

Veres János pénzügyminiszter személyes emlékeit osztotta meg a jelenlévőkkel, elmondta, hogyan élte meg a várossá válást, mit jelent számára Nyírbátor, amelynek fejlesztését kiemelt feladatának tartja.

Az ünnepség részeként elismeréseket adtak át, s a Talán Teátrum és a Bátor Mazsorett Egyesület műsorát tekintették meg a résztvevők.

Elismerések

Díszpolgári cím:

Dr. Petis Mihály, a Bátor Coop ügyvezetője

Nyírbátorért emlékérem:

Nyírerdő Zrt.

Dr. Bársony István, a Debreceni Egyetem docense

Harcsa Ferencné, nyugalmazott óvodapedagógus

Hajnal Ferencné, a Szociális Szakszolgálat vezetője

Pro Urbe kitűntetés:

Dr. Báthori Gábor, önkormányzati képviselő, az Oktatási Bizottság elnöke

Polyák László, a helyi televízió vezetője

Matolcsi Zoltán, 3 évtizeden át önkormányzati képviselő

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!