A testvére nélkül nem lenne ilyen jó – Interjú Gyurta Danival

Akt.:
Gyurta Dániel többször örvendeztette már meg a debreceni publikumot
Gyurta Dániel többször örvendeztette már meg a debreceni publikumot - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az idősebb Gyurta fivér az elkövetkezendő két évben száz méteren is szeretne fejlődni.

Gyurta Dániel minden szempontból sikeres 2013-as évet zárt. A világbajnokságon a 200 méteres mellúszás döntőjében remekelt, és sikerült győzedelmeskednie. Magyar sportolók közül őt választották be elsőként az Európai Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába, ezzel sportdiplomáciai sikert ért el, Fair Play díjat kapott és év végén ismét őt választották az év férfi sportolójának. Interjúnkban az olimpiai bajnok értékelte a tavalyi esztendőt és megosztotta velünk terveit és céljait az idei évről.

Egy év elteltével sokan számot vetnek a mögöttük lévő időszakról. Ha neked is át kellene gondolnod a 2013-as esztendőt, melyek lennének azok a momentumok, vagy események, amelyeket a legfontosabbnak értékelnél?

Gyurta Dániel: Az egyik legfontosabb esemény, amelyet kiemelnék, mindenképpen a világbajnokság. Sikerült aranyérmet szereznem, és ezzel elértem azt a célt, amelyet tavaly tűztem ki magam elé. Illetve nagy jelentőséggel bír számomra, hogy beválasztottak az Európai Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába. Ennek nagyon örültem, hiszen közel állnak hozzám azok a feladatok, amik ezzel a tisztséggel járnak.

Az interjú részleteit a Napló keddi számában és a naplo.hu-n olvashatják.