A testépítő Pengő világbajnok akar lenni

Pengő Tamás
Pengő Tamás
A berettyóújfalui Pengő Tamás nyerte az őszi szezon első komoly testépítő versenyét, a nagyváradi nemzetközi kupát. Nyolc kategórában körül-belül ötven indulót maga mögé utasítva lett abszolut bajnok a megyénkbéli fiú.

Pengő Tamás 2001-ben már junior magyar abszolut bajnok volt, és későbbi versenyeken is sokszor állt a dobogó első fokán, valamint EB-n és VB-n is kitűnően szerepelt.

Pengő civilben személyi edző

A civilben személyi edző Pengő idei felkészülést már januárban elkezdete, a nyári világversenyeken való szereplés lett volna az elsődleges célja, de mivel tömegnövelési eredményei nagyon jól sikerültek, úgy döntött, kihagyja a gyengébb tavaszi világversenyeket és inkább a szakmailag is erős őszi szezonban mértteti meg magát.
Három idei versenyt tűzött ki célul, az utóbbi években megtarkította néhány új szövetség néhány 3-4 világbajnoksággal a szezont, de Tomi a szakmailag legerősebbekre tervezi az indulást ami a WABBA és a NAC szövetéget jelenti. Novemberben a világbajnokságon a célja az első hely megszerzése. Indul még a Superbodyn is, és mint mondta, reméli, nem ijeszti el jelenlegi formájával versenytársait az indulástól, mert szeretné összemérni erejét mindenkivel.