A Tesla elektromos kamionjának az ára 150 ezer dollárnál kezdődik

A Tesla elektromos kamionjának az ára 150 ezer dollárnál kezdődik
© Forrás: Tesla
Budapest – A Tesla, amely a múlt héten mutatta be elektromos nyerges vontatójának a prototípusát, pénteken nyilvánosságra hozta, hogy a jármű ára 150 és 200 ezer dollár között lesz.

A Tesla Semi alapmodellje egy feltöltéssel 482,8 kilométert lesz képes megtenni. Ez a teherautó kerül majd 150 ezer dollárba, gyártása 2019-ben kezdődik. Az 500 kilométer megtételére alkalmas változat 180 ezer dollárba, míg a korlátozott számban készülő Founders Series ára 200 ezer dollár lesz.

A nyerges vontatóra a Tesla már vesz fel előrendelést ötezer dollár letét ellenében.

A Tesla ígérete szerint egymillió mérföldet (1,6 millió kilométer) lesz képes meghibásodás nélkül megtenni a kamion. A járművel egy mérföld megtétele a biztosítási, karbantartási és üzemanyag költségeket is beszámítva 1,26 dollárba kerül majd, szemben a dízel kamionok 1,51 dolláros mérföldenkénti költségével.

– MTI –


Forrás: Motor Trend / YouTube
USA - Hiába próbálkoztak a benzinszörnyek, nem bírtak az elektromos motor erejével. A Motor Trend hagyományos negyedmérföldes gyorsulási versenyén összeeresztettek egy Tesla Model S P100D-t pár igencsak combos sportautóval. Volt közöttük egy Porsche 911 Turbo S és egy Ferrari 488 GTB is, tehát té...

Legyorsulta a Tesla a Lamborghinit
Gyorsulási versenyt rendezett egy elektromos meghajtású Teslának és egy hagyományos motorral felszerelt Lamborghininak a Drag Times szaklap - és nem az olasz szuperautó nyert. A klasszikus, negyedmérföldes távon a Tesla csúcsmoderllje, a Model X P100D fél másodperccel verte a Lamborghini Aventado...