A terrorelhárítók segítségével fogtak el egy fegyverest Salgótarjánban

Eger, 2012. augusztus 24., péntek (MTI) – A Terrorelhárítási Központ (TEK) közreműködésével fogott el egy fegyverrel rendelkező férfit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken Salgótarjánban – tájékoztatta a főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Dankóné Nagy Éva elmondta, hogy a főkapitányságra pénteken érkezett egy bejelentés, miszerint egy salgótarjáni férfi illegálisan lőfegyverrel rendelkezik. A rendőrség a Terrorelhárítási Központ munkatársaival ellenőrizte a bejelentésben foglaltakat. Ennek eredményeként a TEK és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság akció alosztályának munkatársai elfogtak egy 69 éves salgótarjáni férfit.

Otthonában, illetve a ház melléképületében a rendőrök a házkutatás során megtaláltak és lefoglaltak egy lőfegyverré alakított flóbert pisztolyt, továbbá 134 lőszert. A gyanúsított a bűncselekmény elkövetését a helyszínen elismerte.

A férfival szemben visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a salgótarjáni rendőrkapitányság – mondta el a referens.

MTI