A terror arcai

A terror arcai
© Fotó: AFP
Az eredetileg Alexandriából Kairóba tartó Airbus 320-as utasaként valószínűleg én sem poénkodnék utólag sem, mert lehetett volna halálosan komoly is a gépeltérítés. Égerházi Péter jegyzete.

Persze, amikor a lárnakai reptéren veszteglő gépet az utasok a riadalom legkisebb jele nélkül hagyták el, miközben egy légikisasszony el is kísérte őket a lépcsőig, azért az már gyanút ébreszthetett: nem a párizsi vagy brüsszeli terroristákhoz hasonló fanatikus kerítette hatalmába a légi járművet. A robbantással fenyegetés ugyanolyan vaklármának bizonyult, mint az üres bombariadók. A terrornak ez egy szelíd, mondhatni bárgyú arca volt, amennyiben csak pillanatnyi célt érhetett el vele kitervelője. Ám egyben nem különbözik az öngyilkos, embert és járművet szaggató fajtától: ez is kivédhetetlen. Egy olyan játszma, amiben mi, tisztességesen játszók csak veszthetünk a másik fél cinkelt lapjai ellen. A véres valóság ismeretében ugyan ki mer „dugós puskára gondolni”, ha ráfogják. A pilóta sem mérlegelhetett, pedig valószínűtlennek tűnhetett az egész. És nem állhat minden ön- és mások meggyilkolására elszánt fanatikus mellett rendőr vagy minket őrző angyal. Ma már ezzel kell élnünk, pedig meglettünk volna nélküle!

– Égerházi Péter –


Eltérítettek egy egyiptomi gépet, hosszú túszdráma után fogták el az elkövetőt
Lárnaka – Az EgyptAir A320-asát a ciprusi Lárnaka reptéren kényszerítették leszállásra, pedig nem ott kellett volna landolnia. A gépet egy férfi térítette el, akit több órás akció végén sikerült elfogni.
További hírek a Magyarország kategóriából


hirdetés