“A természet körforgásában nem létezik sem győzelem, sem vereség”

“A természet körforgásában nem létezik sem győzelem, sem vereség”
© Fotó: Magánarchívum
Balmazújváros – A Balmazújvárosi Kistérség Humán Szolgáltató Központ Liget Közösségi Ház második alkalommal rendezte meg „Nyitott Szívvel – Sport, mint közösség építő erő” című sportnapot a Kőnig Rendezvényközpontban 2016. június 2-án.

A program elsődleges célja a prevenció, egészségmegőrzés, valamint a kialakult betegségek megfelelő szinten tartása. Az országos rendezvényen olyan szociális és egészségügyi szolgáltatók és intézmények vettek részt, akik pszichiátriai és addiktológiai betegségben szenvedőknek valamint fogyatékkal élőknek nyújtanak segítséget. Ezen célcsoport körében több kutatás készült, melyek alátámasztják annak fontosságát, hogy a rendszeres mozgás jelentős mértékben javít egészségi, mentális állapotukon, illetve közösség építő ereje van. Ezzel a rendezvénnyel hagyományt kívánunk teremteni, népszerűsítve ezzel a szolgáltatók számára a sport fontosságát.

Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Szekes Pál Emberi Erőforrások Minisztériuma Fogyatékos Emberek Társadalmi Integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa. Többszörös paralimpiai bajnok magyar tőr- és kardvívó, sportvezető. Az egyetlen ember a világon, aki az olimpiai és a paralimpiai játékokon is érmet szerzett.

dr. Tiba István országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Veres Margit polgármester asszony és Figéné Nádasdi Ágnes intézményvezető köszöntötte a jelenlévőket. A rendezvényt Szekeres Pál nyitotta meg, aki a jövőben is támogatni kívánja rendezvényünket. A rendezvényen 700 fő vett részt 25 szervezettől, a sportnapon képviseltette magát Nógrád, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok megye.

A reggel aerobik edzéssel kezdődött, amelyet a többszörös világ- és Európa-bajnok Katus Attila vezényelt. A tavalyi év során ő már bizonyította, hogy nagyszerű ember, hiszen első szóra mellé állt kezdeményezésünknek és jókedvével, lelkesedésével az egész nap hangulatát megalapozta. A nap moderátora Lórán Barnabás ( Trabarna) humorista volt, aki szintén jókedvre derítette és kiszínezte a szakadó eső miatt kicsit szomorkásnak igérkező napot.

A délelőtt izgalmas sorversenyek sorozatával zajlott, ahol olyan hangzavarban buzdították a csapatokat a szurkolók, hogy a felügyelő bírók szavát sem lehetett meghallani. (A lebonyolításban Földesiné Tóth Erika és Palotai Noémi segítségét szeretnénk megköszönni)

A sorverseny eredményhírdetésén a helyezetteknek járó kupát és az emléklapokat Szekeres Pál adta át, melynek a résztvevők nagyon örültek, mivel sokunk számára ő igazi példakép.

A megérdemelt ebédet követően („fitness” töltött káposzta, amely az intézményünk idős klubjának tagjai, a Liget Ház klubtagjai és intézményünk dolgozói kezemunkáját dícséri ) elkezdődött a futball bajnokság. A futballbíró szerepét ismét – mint az elmúlt évben is – Tóth Gábor vállalta, akinek szintén köszönjük utánozhatatlan játékvezetői stílusát. A nap zárásaként a futball bajnokság érem- osztója következett.

Egy igazán mozgalmas és tartalmas napot tölthettünk együtt! Egészségünkre! Jövőre találkozunk!
Ezúton szeretnénk megköszönni Balmazújváros Város Önkormányzat vezetőségének, Kenézy Gyula Kórház Nappali Kórház vezetőségének, munkatársainak, Esélyteremtő Szociális és Egészségügyi Közhasznú Nonprofit Kft munkatársainak, Lelkierő Fiatalon a Fiatalokért Egyesület munkatársainak, Semmelweis Védőnői Egyesület kollégáinak, Önkormányzati Tűzoltóság tűzoltóinak, Kőnig Rendezvényközpont képviseletében Király Sándor és Király Annamária, Veres Péter Kultúrális Központ dolgozóinak és Városgazdálkodási Kft. munkatársainak segítő és együttműködő munkáját.

Végül de nem utolsó sorban szeretném annak a fantasztikus és nagyszerű társaságnak megköszönni, Szombati Judittal az élen, a munkáját, akik mellettem állnak és az évek során már nem először bizonyították, hogy képesek több száz embert megmozgatni különböző célok elérése érdekében. Ők a munkatársaim.

– Figéné Nádasdi Ágnes, intézményvezető –