A térfigyelőn vették észre a kifosztást, elkapták a fiatalokat Miskolcon

Akt.:
Illusztráció - A térfigyelőn vették észre a kifosztást, elkapták a fiatalokat Miskolcon
Illusztráció - A térfigyelőn vették észre a kifosztást, elkapták a fiatalokat Miskolcon
Miskolc – Újabb bűncselekményt „szúrtak ki” a rendészek Miskolcon a térfigyelő kamera segítségével, és fogták el a tetteseket.

Az elmúlt hetekben nem az első eset, amely a hétvégén történt. A Miskolci Önkormányzati Rendészet központjában állampolgári bejelentés érkezett, hogy a Centrum előtti szökőkútnál egy férfi fekszik a padon. A központból értesítették az egyik járőrt, amely a helyszínre ment. Az alvó személyt felkeltették, de az közölte, hogy jól van, nem kér orvosi ellátást. A rendészek figyelemfelhívással éltek és közölték: ha ismételten elalszik, fenn áll annak a veszélye, hogy elveszik az értékeit. Az intézkedést a térfelügyeleti kamerarendszer végig kísérte.

terfigyelo2

Az intézkedés után a férfi újra elaludt, így a biztonság kedvéért a kamera mindvégig figyelte. Reggel 6:45-kor három fiatal körbe ülte az alvó férfit, és a rendészek a kamerán keresztül arra lettek figyelmesek, hogy az egyikük látványosan nézeget körbe. Amikor a közelben lévő két nő elment, ismételten körbe nézett, majd óvatosan kihúzza az alvó személy oldalzsebéből a pénztárcáját. Átnézte a tartalmát, majd amikor konstatálta, hogy pénzt nem lát a pénztárcába, ismételten visszacsúsztatta az alvó személy oldalzsebébe.

a-nap-24-orajaban-figyelik-a-kamerak-kep-650x435

Mivel ezzel megvalósult a kifosztás bűncselekményének kísérlete, azonnal értesítették a központból a rendészet járőreit és a rendőrséget. Végül a rendőrök értek a helyszínre hamarabb és fogták el a személyleírásnak köszönhetően még a közelben a három fiatalt. Később a rendőrség megköszönte a gyors észlelést és a precíz személyleírást.

– ÉM-HI –