A térfigyelő kamera felvétele alapján azonosították a kerékpártolvajt

A térfigyelő kamera felvétele alapján azonosították a kerékpártolvajt
© Fotó: police.hu
Debrecen – A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást – szabadlábon hagyása mellett – P. Zoltánnal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. július 14-én 0 óra 9 perckor egy nő tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy egy debreceni, Csapó utcai kerékpártárolóból ellopták a lezárt kerékpárját. A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést végeztek és megtekintették a közelben található térfigyelő kamerarendszer felvételeit.A beszerzett információk alapján a járőrök ellenőrizték a belvárost, ahol 2 óra 30 perc körül egy Piac utcai bolt közelében meglátták a kapott leírásnak megfelelő biciklivel közlekedő férfit, akit igazoltattak. P. Zoltán a rendőröknek ellentmondásos választ adott arra, hogy honnan származik a kerékpár. A rendőrkapitányságra előállított 35 éves helyi lakos kihallgatásán azzal indokolta tettét, hogy megtetszett neki a kerékpár, ezért lopta el. A lefoglalt kétkerekűt a nyomozók visszaadták a sértettnek.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben a nyomozást 2016. július 21-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –