Magyarország

2012.11.28. 11:45

Gyöngyösi felszólalása - Giró-Szász: a kormány megvédi állampolgárait

Budapest, 2012. november 28., szerda (MTI) - A kormány világossá szeretné tenni minden állampolgár számára, hogy megvédi őket az ilyen inzultusoktól - erősítette meg Giró-Szász András kormányszóvivő a kabinet álláspontját szerdán Gyöngyösi Márton (Jobbik) felszólalása kapcsán szerdán Budapesten egy újságírói kérdésre.

Budapest, 2012. november 28., szerda (MTI) - A kormány világossá szeretné tenni minden állampolgár számára, hogy megvédi őket az ilyen inzultusoktól - erősítette meg Giró-Szász András kormányszóvivő a kabinet álláspontját szerdán Gyöngyösi Márton (Jobbik) felszólalása kapcsán szerdán Budapesten egy újságírói kérdésre.A kormányszóvivői tájékoztatón Giró-Szász András hangsúlyozta, a kormány álláspontja egyértelmű: a leghatározottabban elítéli Gyöngyösi Márton kijelentését. Felidézte: a kabinet közleményben is jelezte, ő maga is elmondta, valamint kedden délután Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter is kijelentette, hogy elítélik a jobbikos politikus kijelentését.

"Ugyanúgy, ahogy eddig, a kormány ugyanazt a politikát követi minden ilyen típusú megnyilvánulással szemben, a legszigorúbban elítéli és fellép minden szélsőséges, antiszemita vagy rasszista megnyilvánulással szemben" - fogalmazott. Hozzátette: teszi mindezt azért, mert nem csak a magyar, de az európai normákkal is összeegyeztethetetlenek ezek a hangok.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn a parlamentben az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán azt mondta: "pont itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán annak, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára".

A politikus felszólalását kedden az államfő, a kormány, a házelnök, illetve - a Jobbik kivételével - valamennyi parlamenti párt, továbbá több civil szervezet is elítélte.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!