A temetőbővítés nem érinti a lakóövezetet

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: archív
Sáránd – A temető tervezett kiszélesítése bonyodalmat okozott a faluban. 

A település sírkertjének bővítésével a szomszédban lakók attól tartanak, elveszítik otthonukat, a polgármester szerint viszont alaptalanok a félelmek. – A térkép alapján lakatlan az a terület, ahova ki akarják szélesíteni a temetőt, de három ház áll rajta, köztünk a mienk – mondta felháborodva Havrilláné Gyönyörű Magdolna. Hangsúlyozta, véletlenül tudta meg, hogy arra a területre kívánják bővíteni a temetőt, ahol az ő ingatlanuk is helyet foglal. – Szükség van temetőre, de nem minden áron. Az önkormányzat nem tájékoztatott minket, hogy arra a területre szeretnék kibővíteni, ahol a mi házunk is áll – tette hozzá.

Marad a távolság

– Településünkön a jelenleg működő temető a református egyház tulajdonában van, így szükségessé vált egy önkormányzati temető kialakítása.

Utóbbi megvalósítása indokolttá tette a rendezési terv módosítását, amivel kapcsolatban tájékoztattuk az érintetteket, június 18-án kiküldtük a változással kapcsolatos tervdokumentációt – fogalmazott Nagy Józsefné polgármester.

Mint kiemelte, ebből világosan látszik, hogy az önkormányzati temető kialakítása egyetlen magántulajdonú ingatlant sem érint. A lakások és a sírok között ugyanakkora marad a távolság, mint eddig volt.

– Azok az állítások, ami szerint az önkormányzat ki akarja sajátítani az ingatlanokat, nem felelnek meg a valóságnak, erre nincs is szükség. A temető kialakítása egyetlen magántulajdonú ingatlant érint a későbbiekben, amely parknak van kijelölve – magyarázta a településvezető.

HBN–SZM