A temetőből vágott ki fákat – Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

A temetőből vágott ki fákat – Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból
Hajdú-Bihar – Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására. A szolgálatot ellátó állomány összesen 7 személyt fogott el, ebből 4 főt az ellene érvényben lévő körözés alapján, 3 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 12 személyt állítottak elő, köztük 2 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

A Debrecenben közlekedő 1-es villamos egyik utasa tett telefonon bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2015. február 7-én 10 órakor, hogy a Kossuth téri megálló felé közlekedő villamoson többen hangosan kiabálnak. A megállóhelyre érkező villamos vezetője a járőröknek elmondta, hogy a bejelentő és egy hangoskodó már leszállt a villamosról, de megmutatta, hogy hol ül a férfi társa. A rendőrök 18 éves férfit igazoltatták, aki elmondta, hogy ismerősével csak beszélgettek és nevettek a villamoson. A járőrök megállapították, hogy az igazoltatott férfit a Debreceni Járásbíróság szeméremsértés vétség elkövetése miatt körözi, ezért R. Miklós berettyóújfalui lakost elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették.

A rendőrök 2015. február 7-én 16 óra 30 perc körüli időben Mikepércs, Vénszőlőskertben igazoltattak egy 19 éves nőt, akiről megállapították, hogy a Debreceni Járásbíróság lopás vétség kísérletének elkövetése miatt körözi. A járőrök T. Ida helyi lakost elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A 19 éves nőt a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették.

A hajdúhadházi temető biztonsági szolgálata tett telefonon bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába 2015. február 7-én 17 óra 25 perckor, hogy visszatartanak egy férfit, aki a temető területéről baltájával több akácfát is kivágott és azt megpróbálta eltulajdonítani. A helyszínre érkező rendőrök elfogták, majd a helyi rendőrkapitányságra előállították az 51 éves férfit. A hajdúhadházi lakost a nyomozók tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt meghallgatták, majd a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása érdekében szabálysértési őrizetbe vették.

A debreceni járőrök 2015. február 8-án 1 óra 20 perckor Debrecen, Hatvan utcán észlelték, hogy az úttesten egy férfi fekszik, aki nem tud felállni. A rendőrök az 54 éves átfázott férfit takaróba burkolták és értesítették a mentőszolgálatot, amelynek munkatársai a férfit további ellátása érdekében kórházba vitték.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –