A teljes kárrendezésért tüntettek a Quaestor-károsultak

A teljes kárrendezésért tüntettek a Quaestor-károsultak
© Fotók: Barak Beáta
Debrecen – Az ország több városában, Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Veszprémben is gyalogos forgalomlassító demonstrációt tart a Quaestor-károsultak közössége szombaton.

A debreceni Fidesz-székház előtt közel százan gyűltek össze táblákkal a kezükben, hogy követeljék a hatályos törvény előírásainak megfelelően a valódi kárrendezést, a károsultak 30 millió forintig történő kifizetését. „Küzdjünk, harcoljunk, ne adjuk fel, nem hagyjuk” – skandálták a székház előtt összegyűlők, majd a Fidesz-zászló mellé kitűzték a károsultak lángoló Q-betűt ábrázoló lobogóját mondván: „a Fidesz-KDNP asszisztált ahhoz, hogy az emberek megtakarításait el lehessen lopni.”

A demonstráción Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő elmondta, hogy felháborítónak és cinikusnak tartja a demonstrációra levélben is meghívott Kósa Lajos Fideszfrakció-vezető és Rogán Antal kabinetfőnök viselkedését, ugyanis utóbbi nem vette át a levelet, Kósa pedig azt mondta, hogy nem tudnak mit tenni a károsultakért.

Amíg az Alkotmánybíróság nem helyezi hatályon kívül a Quaestor törvényt, addig azt végre kell hajtani! – emelték ki a szónokok, majd a tüntetők menete tovább vonult a Nagytemplomhoz, ahol újabb beszédek következnek és mécseseket gyújtanak a károsultakért.

HBN


„A Fidesz az emberek oldalán áll!”

„Arcátlanság az, amit a szocialisták tesznek, mivel épp ők voltak azok – köztük Bangóné Borbély Ildikó is – akik a Jobbikkal karöltve próbálták megakadályozni a Quaestor-törvény elfogadását, most pedig megpróbálják kihasználni és félrevezetni a károsultakat. Ez nem más, mint egy cinikus politikai haszonszerzés. A Fidesz ismét, ahogyan eddig is az emberek oldalára állt. A kormánypártnak és a kormánynak köszönhetően a Quaestor-ügyfelek kártalanításához minden törvényi háttér adott. 2015 október végéig a 31 ezer 113 károsultnak kifizetett kártalanítási összeg 86 milliárd 203 millió 516 072 forint. A 6 millió forint fölötti befektetők kártalanítását egyedül a bankok akasztották meg azzal, hogy beadvánnyal fordultak az Alkotmánybírósághoz” – áll a Fidesz sajtó közleményében, amit a Quaestor-károsultak demonstrációja idején juttattak el szerkesztőségünkhöz.