A téli mélabú ellen

A téli mélabú ellen
A ködös, szürke téli hétköznapok gyakran mélabúval töltenek el bennünket, ami általában levertséggel, valamilyen “vereségérzettel” párosul.

Néhány tipp és tanács azonban segíthet eredményesen megvívni a harcot a láthatatlan ellenséggel.

Minden nap fogyasszon el egy csésze gyógyteát!

Törődjön többet magával. Pozitívan befolyásolhatja hangulatát, ha megváltoztatja a külsejét – öltözködését, haja színét, esetleg partnerét.

Helyezzen olyan tárgyakat, fotókat a szobába, amelyek a szép emlékeket, például a nyarat idézik.

Tudta, hogy a zöld szín felkészíti egy újrakezdésre? Szakemberek szerint oldja a felhalmozott feszültséget, megindítja a testnedvek áramlását, élénkíti a szervezetet. Az eredményes fogyókúra szempontjából is fontos lehet. Fogyasszunk tehát sok zöldséget és gyümölcsöt: uborka, avokádó, kivi, narancs, póréhagyma, citrom, szőlő, articsóka tegye változatosabbá az étrendet.
Az illóolajos masszázs a testre és a lélekre egyaránt kedvezően hat. Ha nincs masszőrje, kérje meg kedvesét a közreműködésre. A masszázs hatékonyságát minden esetben fokozzák az illóolajok. Lazításra a levendula, a geránium és a citromfű a leghatásosabb.

Alkalmazzon tisztítókúrát! Változtasson az étrendjén, a táplálkozásán!

A piros is az Ön színe, mert élénkíti a szervezete akadozó működését. Ajánlatunk: két napig csak főtt paradicsomot vagy paradicsomlét fogyasszon! Érzékeny gyomrúak naponta 1-2 dl zabkását is elkanalazhatnak, mert megköti a gyomorsavat. Ez a kúra méregteleníti a májat, tisztítja az emésztőszerveket.

Naponta rendszeresen relaxáljon! Erősítse az izmait: eleinte naponta csak néhány percig szökdeljen, fusson, majd növelje naponta egy perccel az adagot, egészen negyed óráig.

Használjon illóolajokat. Öntsön a tenyerébe levendulaolajat és körkörösen masszírozza bele a bőrébe.

Tegyen fel regeneráló maszkot az arcára.

Általánosan javíthatja a közérzetét az érzékeire ható ingerekkel: varázslatos illatok, gyengéd érintések, izgató színek vagy jól kiválasztott zene segítségével.