A technika ördöge közbeszólt, Bereczkiéknek az élről kellett kiállniuk

A technika ördöge közbeszólt, Bereczkiéknek az élről kellett kiállniuk
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A Bereczki Norbert, Géczy Tamás kettős a román bajnokság záró fordulójában a Hargita ralin állt rajthoz egy bérelt Honda Civic versenyautóval. A debreceni duónak igen népes mezőnyben találta magát, ugyanis kategóriájukban 23 versenyző tette próbára tudását.

Székelyudvarhely főterén megrendezett rajtceremónia megadta a viadal alaphangulatát, viszont a verseny első napja komoly erőbedobásra késztette Bereczkiéket, illetve a szerelőiket. A négykerekű nem volt a legtökéletesebben felkészítve, nehézkesen indult a megmérettetés, ennek ellenére a dobogós helyezés már az első szakaszon megvolt. Az első napot a versenyközpont főutcáján megrendezett szuperspeciál miatt – a látványt feláldozva az eredményesség oltárán – a kategória harmadik helyén zárták a hajdúságiak – több ezer szurkoló előtt.

Rossz döntés

Másnap már az első szakaszon átvették a kategória első helyét Bereczkiék, ami sajnos kárászéletűnek bizonyult: a második szakasz után 500 métert bírt ki a japán versenyautó, a differenciálmű hibájából felrobbant a váltó, így vége lett a versengésnek.

Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

– Jól éreztük magunkat egy tökéletesen szervezett, fantasztikus pályákon lebonyolított versenyen. Nagyon sajnáljuk, hogy technikai hiba miatt fel kellett adnunk a versenyt, mert így nem tudtuk meg, hol tartunk a román versenytársainkhoz képest. Vezető helyről kiesni nem túl kellemes dolog, de a technika ördöge bármikor közbeszólhat ebben a sportban. Rossz döntést hoztunk, megpróbáltunk egy biztos típussal versenyezni, ami aztán csapnivalóan volt előkészítve a versenyre, egy öreg alkatrész felmondta a szolgálatot. Annak viszont örülünk, hogy amíg mentünk, addig partiban voltunk az ellenfeleinkkel.

Autós salakshow

Az autósportot szerető hajdúsági közönség idén utoljára láthat száguldást október 25-én, vasárnap 8.30-tól a debreceni Gázvezeték utcai salakstadionban. A KZ Invest Kupa autós körverseny negyedik, záró fordulójában – az előzetes nevezések alapján – több mint száz résztvevő vág neki a távnak. A várhatóan 17 óráig tartó esemény egyik „sztárvendége” egy Subaru lesz.
hirdetés