A tavalyi költségvetési maradvány felhasználásáról határozott a kormány

Budapest – A 2015-ös büdzsének a központi költségvetési szervek kötelezettségvállalással nem terhelt 42,2 milliárd forintnyi maradványából 21,7 milliárd további intézkedésig nem használható fel, 20,5 milliárd azonban a különböző költségvetési fejezeteknél marad – derül ki a pénteki Magyar Közlönyben olvasható kormányhatározatból.

Az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek és fejezeti kezelésű előirányzatok 2015. évi költségvetési maradványának felhasználásáról szóló kormányhatározat szerint a tavalyi maradványból az Országgyűlés fejezet 3,373 milliárdot, az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2,669 milliárdot, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2,667 milliárdot, a Nemzetgazdasági Minisztérium 2,592 milliárdot, a bíróságok 2,591 milliárdot használhatnak fel.

A legkisebb összegek a Magyar Művészeti Akadémiánál (41 millió forint), az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalánál, illetve a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnál (33-33 millió), a Magyar Tudományos Akadémiánál (15 millió) és az Alkotmánybíróságnál (10 millió) maradtak.

A kormányhatározat szerint tucatnyi olyan költségvetési intézmény van, amelynél vagy nincs kötelezettségvállalással nem terhelt tavalyi maradvány, vagy pedig további intézkedésig nem használható fel.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés