A tartozásai miatt döntött a rablás mellett a debreceni támadó

A tartozásai miatt döntött a rablás mellett a debreceni támadó
A héten két fegyveres rablás is történt a cívisvárosban; az egyik támadót szinte azonnal elfogták, a másikat viszont egyelőre keresik

Kedden délután a Hajdúdorog és Vidéke Takarékszövetkezet Pásti utcai fiókjába ment be egy 39 éves debreceni férfi, s a bevételt követelte az alkalmazottaktól. A két nő megtagadta a követelést és jeleztek a pánikgombbal. A biztonsági szolgálat emberei három perc múlva a Bajcsy-Zsilinszky utcán ráakadtak a gyanúsan viselkedő férfire, s miután a szatyrába belenézve meglátták a rablási kísérlethez használt pisztoly alakú öngyújtót, egyértelmű lett, hogy kivel van dolguk – számolt be a részletekről dr. Tóth Ferenc, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője. A büntetlen előéletű gyanúsítottat anyagi gondok, személyi kölcsön és kiegyenlítésre váró csekkek gyötörték.

 Eltűnését a felesége jelentette

 A támadás előtt néhány nappal szó nélkül elment otthonról, az eltűnését a felesége jelentette is, ezért a férfi körözés alatt állt. Távolléte alatt alig evett, az éjszakákat a Nagyerdőn töltötte és közben a rablás részletein járta az esze, amely egyébként már tavaly október óta foglalkoztatta. “Megpróbáltam”: ennyit mondott az elfogásakor. A tettes – jegyezte meg az alezredes – azért választotta a Pásti utcai pénzintézetet, mert azt februárban sikerrel rabolta ki egy kapucnis férfi, akinek a kilétét azóta sem sikerült felderíteni.

 Videó a rablásról – Kattintson a képre
HBN–RaL