A tanyán is legyen karácsony

A tanyán is legyen karácsony
A tanyán is legyen karácsony - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Közel százötven, a nagycserei és halápi tanyavilágban élő embernek segítettek.

Meleg étellel és adományokkal várták a tanyavilágban élőket csütörtök délelőtt a nagycserei református egyház tanyagondoki épületénél. Mint azt Both Tibor, a helyi vadásztársaság munkatársa a Naplónak elmondta, 54 család mintegy 148 tagjának tudtak az ünnepek közeledtével segíteni.

— Az öt éve kezdődött programunkban újdonság, hogy nem házhoz vittük ki az adományokat, hanem a tanyákon élőket invitáltuk és hoztuk a tanyagondnokságra, majd vissza a lakóhelyükre. A nyolcféle ételt tartalmazó tartós élelmiszercsomag mellett minden család kapott egy rekesz almát, valamint 150 adag ételt főztünk, amivel vendégül láttuk a rászorultakat — fogalmazott.

Megjegyezte, nem csupán étellel, hanem ruhaneművel is segítették a tanyákon élőket, amelyeket mindenki igénye szerint válogathatott össze a tanyagondnoki épületben. Kiemelte, fontosnak tartják, hogy a kietlen helyen élők kapcsolatban legyenek a civilizációval, ezért az önkormányzat és az adakozó emberek támogatásával ma 30 darab mobiltelefon készüléket osztottak szét.

HBN


Akinek nem használt, de működő mobiltelefonja van, felajánlhatja a tanyákon élő rászorulóknak. A telefonok a Csapókerti Közösségi Ház családsegítő központjában (Süveg u. 3.) adhatók le.