A tanyákon élő embereken segít a DEKOM

Debrecen – Május 20-án szombaton a Debreceni Egyetem karitatív szervezete meglátogat több családot a Debrecen környéki tanyavilágban.

Az egyre szélsőségesebb és viharos időjárás miatt sok esetben csak négykerék-meghajtású gépkocsikkal közelíthetők meg ezek a települések.

A nagyszabású egészségügyi szűrőprogram, orvosi vizsgálatok, életmód és terápiás tanácsadás és ellátás mellett élelmiszert, takarókat, ruhát, gyógyszereket is kioszt az orvoscsoport.

Tekintettel az időjárási előrejelzésekre, egyben egy őrjáratnak is tekinthető a szombati „bevetés”. A gyors és hatékony, terepjáró gépjárművek, a súlyos állapotú betegek kórházba szállítására is képesek, extrém útviszonyok és időjárási helyzet mellett is.

A DEKOM szakemberei és gépjárművei szabadidejüket is készenléttel töltik, és amennyiben szükség van a speciálisan felkészített gépkocsikra, orvosokra, diagnosztikai eszközökre, azonnal indíthatóak.

Ebben az évben is a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából állandó raktárbázisra tett szert tartós élelmiszerekből, melyből a tanyákra is magukkal viszik. Az élelmiszermentési programnak köszönhetően, nagy mennyiségű pékárú is kiosztásra kerül a tanyavilágban ezen a napon.

A csapat Debrecenből május 20-án 9.00-kor indul a tanyákra.

– DEKOM –