A tanösvény csacsija már megvan

Boros Pál a csacsival
Boros Pál a csacsival - © Fotó: Kovács Gábor
Hajdúböszörmény – A gumijavító vállalkozónak nem ez az első felajánlása, gyakran adakozik.

Talán jelképes, talán nem, mindenesetre szamarat ajándékozott egy vállalkozó a városnak a karácsony közeledtével. Tudják, egy csacsi kísérte Betlehembe Máriát és Józsefet…

Az viszont nem bibliai történet, hogy a Hajdú-Tanya állatállományát gazdagítja, és a tavasszal elkészülő tanösvény egyik látványossága lesz az a nőstény szamár, amit Boros Pál gumijavító mester ajánlott fel a város önkormányzatának. Az egykori téesz-telephely, amit a kistérségi start-munkaprogram mezőgazdasági projektjében újra hasznosítottak, s Hajdú Tanyának neveztek el, hamarosan tanösvénnyel gazdagodik, annak mentén pedig őshonos és hazánkban ritkán előforduló állatok kapnak helyet, köztük a csacsi.

Az állatot átvevő Fórizs László alpolgármester, valamint a Varga Zoltán, a Városüzemeltetési Intézmény vezetője sajtótájékoztatón számoltak be az adományról és a tanösvény további terveiről is. A szamárnak olyan jószágokkal kell majd megbarátkoznia, mint például a mókus, a nandu, a gyöngytyúk. Jelenleg, míg a hőmérséklet pozitív, a marhák között, a nyári szálláson „rendezkedett be”.

HBN-BB ​