A Tankcsapdáról készített filmet Lévai Balázs

Akt.:
A Tankcsapdáról készített filmet Lévai Balázs
© Forrás: Youtube
Budapest – Az egyik legnépszerűbb magyar rockzenekarról, a Tankcsapdáról készített dokumentumfilmet Lévai Balázs. A Három rohadék rockcsempész – A huszonötödik év című mű az együttes jubileumi 2014-es évét dolgozza fel, és pénteken jelenik meg DVD-n.

A 2014-ben készült felvételek végigkísérik a zenekar munkáját és mindennapjait, bemutatva az időszak minden fontos történését a tavaszi európai turnétól a nyári lemezen és klipfelvételeken át a nagykoncertekig, utazásokon, laza és feszült pillanatokon keresztül az évet záró eseményekig – közölte a menedzsment az MTI-vel.

A stáb Debrecentől Koppenhágáig kísérte a zenekart, ott volt minden fontos eseménynél. A stáb mintegy 120 órányi nyersanyagot rögzített, ebből állt össze a 105 perces film.

“A végeredmény egy igazi mocskos rockfilm, amibe a felvételeket hol kamerával, hol GoPróval, hol telefonnal készítettük. Azt akartuk megmutatni, mennyire sűrű egy sikeres magyar rockzenekar élete, a koncerteken kívül milyen rengeteg feladatuk van, ahol helyt kell állniuk. A legkülönbözőbb élethelyzetekben látjuk őket: szponzortárgyalás, klipforgatás, próba, dedikálás, vízilabdameccs, sajtótájékoztató, lemezfelvétel, utazás, sportolás, tiszai házibuli. De legtöbbször természetes környezetükben, koncertek előtt és után” – idézte a közlemény Lévai Balázs rendezőt.

A DVD május 13-án jelenik meg, és a MOL töltőállomásokon lesz kapható. A film mellett extraként szerepel a lemezen az Alföldi gyerek című új dal klipje, és annak werkfilmje.

A Tankcsapdában Lukács László énekel és basszusgitározik, Sidlovics Gábor gitározik, Fejes Tamás dobol. A zenekar 1989-ben alakult Debrecenben, eddig tizenöt albumot készített. Az együttes huszadik születésnapján, 2009-ben a Sziget fesztivál “mínusz egyedik” napján több mint 35 ezer ember előtt adott koncertet. Legfontosabb lemezeik: A legjobb méreg (1992), Jönnek a férgek (1994), Az ember tervez (1995), Ha zajt akartok! (1999), Agyarország (2001), Élni vagy égni (2003), Rockmafia Debrecen (2012), Urai vagyunk a helyzetnek (2014).

– MTI –


Videó: Minden hajdú-biharihoz szól a Tankcsapda legújabb klipje
Debrecen – Új klipet hozott ki a Tankcsapda: az Alföldi gyerek videóját Tiszacsegén és Hortobágyon vették fel, és nagyszerűen ábrázolja az igazi vidéki hangulatot.


Hazai pályán az alföldi gyerekek
Debrecen – Az új klippel jelentkező Tankcsapda Hajdúnánáson és Berettyóújfaluban lép föl a hétvégén.

hirdetés