A tánctörténelem átírói

A tánctörténelem átírói
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A világ legjobbjaként emlegetett együttes Debrecenben.

Hosszú idő után ismét hazánkba látogat a világhírű Virsky Ukrán Állami Népi Együttes. Pavel Virsky alapító koreográfus társulatának legendás vezetője az Ukrajna Nemzeti Hőse címet is kiérdemlő Miroslav Vantuh szerint egykori barátja Virsky a mai napig fentről figyeli az együttes minden pillanatát, és úgy vigyáz rájuk, mint a szeme fényére”. A „zseniális” vagy „nagyszerű” jelzők messze nem fejezik ki azt a munkát, alázatot és művészi profizmust, amelyet a színpadon a táncosok tanúsítanak.

– A társulat részének lenni egy igazi nemzeti elismerés. A táncosok már öt éves korukban a kiképző akadémiára kerülnek ahol több mint 10 éves nagyon kemény munka után válhatnak az együttes tagjává – nyilatkozta Vantuh. A világon mindenhol teltházas turnéjukat szűnni nem akaró tapsvihar kíséri. Pavel Virsky, és Miroslav Vantuh együttese egy felejthetetlen, életre szóló élményt ígér a nézőknek.

A 84 főből álló világhírű társulat, a Virsky Ukrán Állami Népi Együttes 2015 tavaszán egy lélegzetelállító, a fizika törvényeit meghazudtoló és minden nemében egyedülálló produkcióval érkezik Magyarországra. A mottó: VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet!

HBN


Debrecenben a Kölcsey Központ kibővített színpadán, április 19-én mindössze egy alkalommal lesz látható ez a felejthetetlen előadás. Jegyek a helyszínen, a jegy.hu oldalon és az Interticket hálózatában kaphatók. Jegyinfó: +36 52/ 518-400

Címkék: , ,hirdetés