A tánc körül forog majd minden Böszörményben

Akt.:
A tánc körül forog majd minden Böszörményben
© Fotó: Magánarchívum
Hajdúböszörmény – A Hajdúböszörményi Bocskai Néptáncegyüttes Baráti Körének Egyesülete augusztus 16-án hagyományteremtő szándékkal rendezi meg az I. „Táncoló Hajdúk” Néptáncfesztivált.

– Célkitűzéseink az együttesek nemes vetélkedése révén szakmai találkozó szervezése a hajdúk fővárosában, s igényes programmal, kellemes és hasznos időtöltés biztosítása a néptáncot, népzenét kedvelők számára. Az évente megrendezésre kerülő fesztivál találkozási és versenyzési lehetőséget, szakmai értékeléssel egybekötött tapasztalatcserét és tanácsadást biztosít az együtteseknek – tájékoztatott Szűcs János egyesületi elnök .

A fesztiválon hazai és határainkon túli felnőtt néptáncegyüttesek vehetnek részt egy maximum 10 perces koreográfiával, amely a Felső-Tisza vidék táncanyagából készült. A bemutatókat szakmai zsűri értékeli és dönt a verseny díjainak odaítéléséről. A fesztivál központi zenekara a Bürkös Zenekar áll rendelkezésére a fellépőknek. A nevezési lapot a neptancbocskai@gmail.com címre kell visszaküldeni. A fesztivál befogadó képessége 15 produkció, melyet a jelentkezés sorrendjében töltenek fel augusztus 3-ig.


Információ kérhető Teleki Mária (70/341-68-99) egyesületi titkártól.​