A taktikusabb foci a jellemző

Labdarúgás. Az argentin és a spanyol csapatot találja különösen szimpatikusnak Trencsényi János, a Mezei-Vill FC futsalegyüttesének csapatkapitánya – árulta el a kiváló játékos a Napló érdeklődésére a beszélgetés kezdetén.

A válogatott futsalostól megtudtuk, hogy vizsgára készül ezekben a napokban, a televízió mellett tanul, így nem teljes figyelemmel, de azért igyekszik követni a labdarúgó-világbajnokság eseményeit.

Látványos, kreatív, támadó focit

– Tetszik az argentinok játéka, látványos, kreatív, támadó focit mutatnak be, sok passzal, sok helyzettel, ami a semleges szurkolóknak kedvez – elemezte Diego Maradona szövetségi kapitány alakulatát Trencsényi János. – A spanyolok szerdai, Svájc elleni vereségének nem örültem; nem ezt vártam. A hispánok jól szerepeltek az Európa-bajnokságon, azonban Svájc most meg tudta lepni őket. Habár a spanyolok irányították a mérkőzést, mégis ők kapták azt az egy – döntő – gólt.
Mindenki óvatos, a taktikusabb foci a jellemző, alig van kapura lövés és helyzet, így nem sok a gól a világbajnokságon, ami nem kedvez a sportág híveinek – fejtette ki a Mezei-Vill csapatkapitánya. Hozzátette: a küzdés dominál, s ez kevésbé látványos játékot eredményez. Ugyanakkor nincsenek nagy különbségek, illetve az egyéniségek nem tudnak annyira villogni, mint 5-10 éve – vélekedett.

Meglepő vereség

– A kiscsapatok hihetetlen eredményeket érnek el, Svájc Spanyolország elleni győzelme is hatalmas meglepetés volt – jegyezte meg.
Trencsényi János szerint Argentína, – a meglepő veresége ellenére – Spanyolország, Hollandia és Brazília juthat a legjobbak közé. Mint részletezte, az argentínok két meccset már nyertek, a spanyolokkal szemben elfogultnak tartja magát, a hollandok szép focit játszanak, míg a brazilokat soha nem lehet leírni. – Persze valaki úgyis botlik, vagy összekerülnek egymással, biztos nem ez lesz a végső négyes. Az olaszok, németek, angolok bárkit kiejthetnek, s egy kiscsapat is odaérhet a négy közé – tette hozzá.

Címkék: , ,


További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek