A tökéletes szilveszteri smink 8 lépése

A tökéletes szilveszteri smink 8 lépése
Szilveszter az az este, amikor végre kiélhetjük magunkat a tükör előtt, és mégsem fog senki csúnyán nézni ránk, ha meghökkentő színekkel díszítjük az arcunk.

Fontos a színválasztás, de mégis a legalapvetőbb, hogy megfelelő állapotban legyen a bőrünk a sminkeléshez- mondja Káplárné Borbély Erika kozmetikus, aki végigvezetett minket a gyönyörű és tartós szilveszteri make-up 8 szakaszán:

A tökéletes szilveszteri smink lépései

1. lépés

Szilveszter reggelén a napi tisztálkodási rutin mellett radírozzuk le a bőrünket, és kenjük be hidratálókrémmel arcunkat. Így az alapozó alól nem tűnnek majd ki a száraz területek vagy az elhalt hámsejtek.

2. lépés
Korrektorral tüntessük el a bőrhibákat, és használjunk a bőrszínünkkel azonos alapozót. Apró trükk, hogy egy nagyobb orr méretét csökkenthetjük, ha az eltitkolni vágyott felületre sötétebb színű alapozót teszünk, és ezzel árnyékolunk. Ne hagyjuk ki a dekoltázsunkat és a fülcimpánkat sem az alapozásból, hiszen csúnya, ha maszk-szerűen oszlik el rajtunk a folyékony

3. lépés
Mielőtt a három, egy színcsaládba tartozó színeket felvinnénk a szemhéjunkra, használjunk selyemfényű, semleges színű alapozót! Így garantálhatjuk a make up tartósságát. Választhatunk élénk színeket, most divatos a lila és a türkiz minden árnyalata is.

4. lépés
A három közül a legvilágosabb színből egy applikátorral húzzunk egy vonalat a szemzugtól a szemöldök vonaláig, a szem sarkáig. A középső színnel fessük be a szemhéjat a képzeletbeli háromszögön belül, majd a legsötétebb színnel a szemhéj külső szélétől végezzünk satírozó mozdulatokat befelé, egészen a szemgolyó közepéig.

5. lépés
Igazán szilveszteri hangulatot ölthetünk, ha a festékhez illő csillámokat szórunk a szemhéjunkra, esetleg gyöngyökkel, kövekkel, flitterekkel díszítjük orcánkat. Utóbbiaknál arra figyeljünk, hogy ha nem alapoztunk rendesen, akkor bizony nem valószínű, hogy bőrünkön marad a szilveszteri kellék.

6. lépés
Szempillánkat is díszbe öltöztethetjük. Rögzítsünk akár saját- akár műpillákhoz kívülről haladva 5-6 darab strasszt vagy gyöngyöt. Ehhez nem is kell feltétlenül szempillaragasztó, a spirál is a helyén tarthatja azokat. Ugyanolyan színt válasszunk, mint amilyen a szemhéjunkon a legsötétebb, vagy használunk olyat, amely áttetsző, különben mókás hatást érhetünk el.
Mindenesetre jóval indulás előtt próbáljuk ki, milyen érzés a szempilladísz, egyeseknél ugyanis zavaró is lehet.

7. lépés
Használjunk pirosítót, ami kihangsúlyozza az arc csontozatát. Egy leheletnyit tegyünk a két szemöldökünk közé és az állra is, hogy intenzívebb hatást érjünk el!

8. lépés
A rúzst és a szájceruzát hagyjuk a sminktáskában, fessük ki ajkainkat szájfénnyel, ami felerősíti a 3D-s hatást.