A szurkolói csoportok között jobb a viszony

A tavaszi rajt előtt a Fradi ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a DVSC-TEVA
A tavaszi rajt előtt a Fradi ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a DVSC-TEVA - © Fotó: Matey István
Debrecen – „A csütörtöki pallagi edzőmeccsre az FTC-t szurkolók nem kísérték el, hanem a csapat utazott a vonattal. Mivel már az utazás pillanatában megjelentek a saját fórumaikon a »de jó, hogy ilyen közvetlenek a fiúk, mennyire a nép fiai, hogy ők is vonattal utaznak, most találkoztam velük, semmi flanc« tartalmú internetes bejegyzések, így nagyon sokan az akciót is, és az idézetthez hasonló hozzászólásokat is a klubpropaganda részének tekintették.

Az ő részükről ilyesmi válaszok születtek: »tényleg tök jó, hogy olyan közvetlenek a fiúk, hogy ha lenne egy csomó pénzem, akkor a … (itt Budapest legelitebb szórakozóhelyei voltak felsorolva) VIP részében találkozhatnék velük, meg tök jó, hogy ők is hétköznapi ember módjára be*nak, mint az állat, kocsiba ülnek és százzal nekivágódnak egy betonkerítésnek…«

Egyébként a szervezett szurkolói csoportok között pár éve sokkal korrektebb a viszony, mint a korábbi évtizedekben. Aki nagyon nem bír magával, az a szláv területekről érkezett, ustawka nevű előre lebeszélt csoportos bunyóban mérheti össze az erejét, távol a családoktól, stadionoktól (leggyakrabban erdőben, eszközhasználat tilos, egyenlő vagy a másik által még bevállalt létszámmal). Illetve, már nem egy szurkolói küzdősport gála is volt, ahol ringben, előre egyeztetett szabályrendszerek alapján mérhetik össze képességeiket a szurkolók.

Családok, gyerekek szigorúan kerülendők, sőt az úgynevezett sima „sálasok” levadászása is inkább ciki, mint elismerésre méltó, így ezek száma is elenyésző volt már évekkel ezelőtt is, amikor még a táborok nem kezdtek sztrájkolni, bojkottálni.

A hatalmas biztonsági kockázat nem valós, de remek ürügy volt az MLSZ-nek és a kluboknak egy ideig a családok távolmaradására, a nézőszámok csökkenésére, csak most már egyre kevesebben hiszik el ezt a magyarázatot” – írta Pethe Tamás, a Loki Szurkolók Egyesületének szóvivője a február 4-ei DVSC-Ferencváros meccs kapcsán, a Napló levelezési fórumán.Sporthírek


hirdetés