A Szuperkupa idei fináléjának legfőbb pozitívuma: látszik, jó úton jár a DVSC-Teva

Akt.:
A Szuperkupa idei fináléjának legfőbb pozitívuma: látszik, jó úton jár a DVSC-Teva
Labdarúgás. Várható volt, hogy feszült hangulatú lesz az idei Szuperkupa-döntő, s az is, hogy remek teljesítményt kell nyújtania a Lokinak ahhoz, hogy kompenzálja a hazai pálya esetleges lejtését, de az talán nem gondoltuk, hogy ennyire.

Pedig hajdúsági szempontból jól indult a bajnok és kupagyőztes DVSC-Teva, valamint a bajnoki ezüstérmes (ja, ne feledjük: Ligakupa-győztes…) Videoton párharca, ugyanis a második percben egy Rezes-Bódi összjáték végén a Loki középpályása a hálóba pofozta a labdát.

Ekkor úgy tűnt, ezúttal is legyőzi a fehérváriakat a Kondás-alakulat, ugyanis a szünetig jobban, taktikusabban és magabiztosabban futballoztak a vendégek. A Vidinek az erőlködésen és a szokásos Sousa-hisztin túl többre nem futotta. A hazaiak portugál edzője egyfolytában reklamált, holott semmivel sem volt több oka erre, mint debreceni kollégájának. Mondjuk, a második félidőben már nem sok oka lett volna perlekedni a játékvezetővel, de biztos, ami biztos: Paulo Sousa a szünet után önként fölült a lelátóra.

 

Szabályos, de érvénytelen

A második játékrész legelején el is dőlt a kupa sorsa – pontosabban az már májusban eldőlt, kit illet, amikor a Loki duplázott, de ezt most hagyjuk –, amikor Szakály passzából Bódi lőtt szabályos gólt, de Bognár Tamás ezt már mégsem hagyhatta, a bíró a debreceni csapatkapitány nem létező faultja miatt érvénytelenítette a találatot.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a vendég együttes a második félidőben már nem futballozott olyan pontosan, mint korábban, a Videoton ráerősített erre, a Loki pedig védekezőbb játékra kényszerült.

A hazaiak egyenlítése után már az elemekkel is meg kellett küzdeniük a labdarúgóknak, hatalmas felhőszakadás zúdult a pályára és villámok cikáztak az égen, igazi fociról ekkor már nem beszélhettünk, jöttek a tizenegyesek, amit az ellenfél lőtt jobban és megnyerte (?) serleget.

Összességében kiváló erőfelmérő volt a kilencven perc, látszott, hogy a DVSC remekül egybe van gyúrva, azaz bizakodva várhatják a jövő heti, Skenderbeu elleni BL-selejtezőt. Annak a meccsnek a szerdainál komolyabb tétje és nagyobb létjogosultsága lesz.

 

„Ezúttal nem volt szerencsénk”

– Nem kezdtünk rosszul, de később feljött az ellenfél – nyilatkozta a DVSC-Teva–Videoton Szuperkupa-döntő kapcsán Adamo Coulibaly, a debreceniek francia csatára. – Kiválóan szolgálta a mérkőzés a felkészülésünket a jövő heti Bajnokok Ligája-selejtezőre, ami nagyon fontos a számunkra. A csapat nem futballozott rosszul, de a tizenegyes-párbajban ezúttal nem volt szerencsénk. Ami az én teljesítményemet illeti, nem ment jól a játék, ennél többet akarok nyújtani a jövőben – nyilatkozta a támadó.

HBN-TN

Címkék: ,


További hírek a haon-sportoldal kategóriából