A szülőket értesítenék legelőbb, ha bajba jutnának

A szülőket értesítenék legelőbb, ha bajba jutnának
© Fotó: Pixabay
Debrecen – Arra voltunk kíváncsiak, hogy egy baleset esetén kit lenne célszerű értesíteni.

orso-bianka-fotok-matey-istvanOrsó Bianka, hallgató

Baj esetén a szüleimet értesíteném, elsősorban apukámat, ő az, aki a leginkább mobilisabb. Bármi van, rá számíthatok. Ha ők nem elérhetők, akkor a család többi tagját hívom fel.

lippai-adamLippai Ádám, hallgató

Baleset esetén szüleimet hívnám, viszont anyukámat keresném fel legelőször. Súlyosabb esetben viszont inkább a barátaimat keresem fel, hogy ne ijesszem meg a szüleimet.

kovesi-noraKövesi Nóra, hallgató

A baleset súlyosságától függ, hogy kit hívok fel. Mivel anyukám mentőorvos, elsősorban az ő véleményét és tanácsát kérném ki, hogy hogyan tovább. Ha ő nem elérhető, akkor apukámat hívom.

gal-anna-nikolettaGál Anna Nikoletta, hallgató

Nekem is a sérülés súlyosságától függ, kit hívok fel. Súlyosabb esetben édesanyámat vagy édesapámat keresem mindenképp. Ha nem történik nagy gond, akkor a barátaimat keresem fel.

HBN | Fotók: Matey István


A rendőrség központi nyilvántartás alapján értesíti baleset esetén a hozzátartozókat, rendszerint személyesen (felvételünkön Barna Sándor törzsőrmester és Dávid Enikő őrmester)
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Hamis közlemény terjed az interneten; a mentők nem kérik a telefonszámokat. Téves felhívás kering az interneten a mentők nevében, melyben arra kérik az embereket, hogy az ICE, azaz az „In Case of Emergency” jelöléssel lássák el telefonjukban a legközelebbi hozzá...