A szmogveszély elhárult – egy időre biztosan

Akt.:
A szmogveszély elhárult – egy időre biztosan
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Vasárnap délután hidegfront érte el térségünket, a feltámadó északi-északnyugati szélnek köszönhetően hétfő reggelre országszerte kitisztult a levegő.

A következő napokban is gyakran szeles, változékony időre van kilátás, így a légszennyezettség mértéke is alacsony marad.

Hideg jön

Mivel az időjárás várhatóan nem változik jelentősen a következő napokban sem, sőt, csütörtökön csapadék is várható, ezek együttesen még tovább tisztítják a légkört. A hét vége fele kifejezetten szeles időben lesz részünk, akár plusz öt fokot is mutathatnak a hőmérők. Noha a szél a későbbiekben mérséklődik, ezzel együtt napról napra hidegebb lesz. Olyannyira, hogy hétfőtől már kora délután is csak alig-alig emelkedik fagy­pont fölé a hőmérséklet. Mindez „garancia” arra, hogy a következő egy hétben biztosan nem romlik a településeken a levegő minősége.

HBN


Videó: Tisztul a levegő, jön a hideg

Fagyos éjszakák, hideg nappalok. A mostaninál szigorúbb arcát mutatja majd a következő napokban az időjárás. Megérkezik az igazi tél, egyelőre csak kevés hóval. A csapadék és a szél fogja frissíteni a levegőt. Amire szükség is van: még vasárnap is volt olyan település, ahol extrém magas volt a légszennyezettség.

hirdetés