A szlavisztika új útjai

A szlavisztika új útjai
A szlavisztika új útjai - © Fotó: unideb.hu
Debrecen – Goretity József, a Szlavisztikai Intézet igazgatója kezdeményezésére a Debreceni Egyetem és az Orosz Szociális Egyetem képviselői az intézmények közötti kétoldalú megállapodást írtak alá január 29-én Moszkvában.

Natalja Boriszovna Pocsinok rektor nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy egyeteme a százéves Debreceni Egyetemmel lépett kapcsolatba, s örömének adott hangot, hogy a közeledést elősegítő tudományos és kulturális együttműködés kereteit sikerült közösen kialakítani.

– Számunkra a legfontosabb, hogy hallgatóink féléves nyelvi gyakorlataikat a moszkvai intézményében tölthessék, megismerkedve az orosz kultúrával és a felsőoktatás lehetőségeivel. A mai találkozó az első lépés a közös sikerekhez, a bölcsészet- és társadalomtudományok területén kialakítható további együttműködések felé vezető úton – tette hozzá Papp Klára, a BTK dékánja.

Fotó: unideb.hu Fotó: unideb.hu ©

A Szlavisztikai Intézet igazgatója, Goretity József az unideb.hu-nak elmondta, közös kurzus beindításán is gondolkodnak, sőt a moszkvai intézmény a két egyetem azonos szakjainak összehangolásával kettős diploma kiadásában is partnere lenne a Debreceni Egyetemnek.

A moszkvai egyetem rektora a Tolsztoj Társaság elnökével, Szűcs Olgával, a Debreceni Egyetem docensével is együttműködési megállapodást írt alá, amelynek értelmében 2015 májusában közös konferenciát rendeznek az orosz fővárosban.

– Debreceni Egyetem –