A Szilícium-völgyben szerezhetnek tapasztalatot a legtehetségesebb diákok

Arra készítik fel őket, amire a jelenlegi oktatási rendszer nem
Arra készítik fel őket, amire a jelenlegi oktatási rendszer nem - © Fotó: Magánarchívum
Budapest – Stratégiai partnerségre lépett a uSchool oktatási program és a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara. Az együttműködés keretében megvalósuló vállalkozói klubok lehetőséget adnak a középiskolás diákoknak, hogy megismerjék, miként tudnak eljuttatni egy ötletet a megvalósításig.

Az üzleti gondolkodásra felkészítő uSchool az idén további iskolákat és tanulókat von be a programba.

A mai gazdaság elvárásainak megfelelő üzleti ismeretekkel bővíthetik tudásukat, ezzel a való életre készülhetnek fel a középiskolás diákok Magyarországon a tavaly indult oktatási program, a uSchool segítségével. A program keretében a fiatalok betekintést nyernek a projekt- és üzleti tervezésbe, a marketing és az értékesítés alapjaiba, a csapatmunkába, valamint megtanulják, hogyan kell prezentálni egy hónapokon át fejlesztett projektet, képviselni önmagukat. A Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara (British Chamber of Commerce in Hungary – BCCH) és a uSchool stratégiai partnerséget kötött, amelynek keretében 2017-től a résztvevő iskolák mellett a brit kamara szervezésében működtetett BCCH-uSchool Entrepreneurship Club keretében vonja be a diákok képzésébe a versenyszektor szereplőit. A klub mellett, a tervek szerint újabb 5 iskola kapcsolódhat majd be a programba.

Az elmúlt években teljesen átalakult a globális gazdasági és ezáltal munkapiaci környezet, így a sikeres karrierhez és élethez újfajta szemléletre és készségekre van szükség Magyarországon is. A program lehetőséget ad egy olyan gondolkodásmód megalapozására, amelyre a jelenlegi oktatási rendszer még nem készíti fel a diákokat, azonban kiemelten fontos a következő generáció számára. Célja, hogy a középiskolás diákok képesek legyenek feltalálni magukat az állandóan változó világban, és megtalálják a helyes utat ötleteik megvalósításához” – mondta Kalocsai Kinga, a BCCH alelnöke.

HBN