A szerkesztő üzenete: Kócos, kockás inges

Kockás ingben a balmazújvárosi tanárok
Kockás ingben a balmazújvárosi tanárok - © Fotó: Facebook
Debrecen – Kinyílt a bicska a zsebemben – reagált egy tanár olvasónk A kockás ing több egy jó heccnél című (február 20-án megjelent) cikkünkre. Szerinte az újságíró elferdítette Klinghammer István szavait, hogy úgy tűnjön, mintha a volt államtitkár „szembeállította volna az okos és erkölcsös tanárokat a borotválatlan, kócos, kockás inges tanerővel; mintha a kockás inges, borotválatlan kócosok nem lehetnének okosak és erkölcsösek”.

A következőkben szó szerint idézzük a Klinghammer-nyilatkozat idevágó részét: „Olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket az értékeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kócos, kockás inges tanári kar grasszál. Tudniillik egy tanár a megjelenésével is példát mutat a gyerekeknek. Legalábbis én így gondolom. De ebben benne van a 75 éves öregúr dohogása.”

Nos, úgy véljük, ez a dohogás nehezen értelmezhető másként, mint úgy: a borotválatlan, kócos, kockás inges tanári kar kevéssé bírja az okos és az erkölcsös jelzőket.

Olvasónk emellett arra is utal, hogy szerzőnk a hiteles tájékoztatás helyett politikai hangulatkeltést folytat. Biztosíthatjuk, ilyen szándék sem őt, sem a szerkesztőséget nem vezette. Kollégánk végezte a munkáját: tudósított egy olyan eseményről, amelynek helyben közvetlenül százakra volt hatása, országszerte pedig tízezrek, vagy még több ember érdeklődését keltette fel.


A kockás ing több egy jó heccnél
Hajdú-Bihar – Kérdés, a tanárok és diákok egységének üzenete célt ér-e.