A szerelemfüggőség 11 biztos jele

Akt.:
A szerelemfüggőség 11 biztos jele
© Fotó: Pixabay
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Szép számmal akadnak olyanok, akik valójában nem a partnerükbe, sokkal inkább a párban létezés állapotába szerelmesek, ezzel megvonva maguktól minden esélyt egy egészséges kapcsolatra. Michelle Zelli londoni élet-tanácsadó 11 pontban gyűjtötte össze, melyek a szerelemfüggőség legbiztosabb jelei és egyben arra is rámutatott, hogyan lehet kimászni ebből az állapotból.

1. Elveszel a másikban

Folyton azon jár az eszed, hogy mit gondolhat, mit érezhet a partnered, szinte csak az ő szemüvegén keresztül szemléled a világot.

2. Elhanyagolod a barátaidat és a családodat

Az, hogy a szeretteid mikor láthatnak, kizárólag a másik feled beosztásától függ. Ha lehet, inkább vele töltöd az időt, a többi programodat csak halogatod.

3. Azzá változol, ami neki tetszik

Van egy elképzelésed arról, milyen igényei lehetnek a másiknak, és egész egyszerűen olyanná alakítod magad, amely ezeknek a kritériumoknak megfelel. A szerelemfüggő nők egyébként gyakran kötnek ki olyan férfiak mellett, akik saját magukkal szembeni elégedetlenségüket azzal fejezik ki, hogy folyamatosan kritizálják és szidalmazzák partnerüket.

4. Ha együtt vagytok, leengedsz, mint a lufi

Nem tűnik olyan vonzónak, karizmatikusnak és érzékenynek, mint amilyennek korábban hitted. Ha együtt vagytok, egyszerűen lelombozódsz. Ez biztos jele annak, hogy a fantáziád áldozata lettél, és valójában nem a hús-vér emberbe, hanem egy elképzelt személybe vagy szerelmes.

5. Állandóan kételkedsz magadban

Úgy érzed nem érdemled meg, hogy szeressenek és figyeljenek rád, nem vagy méltó egy másik ember szeretetére.

6. Tolerálod a partnered rossz magatartását

Olyan dolgokat is megengedsz neki, amelyeket másoknak már régen szóvá tettél volna.

7. Folyton az ő boldogsága miatt aggódsz

Állandóan azért nyugtalankodsz, vajon elégedett-e a másik, és ez folytonos szorongással tölt el.

8. Ignorálod a vészjósló jeleket

Már a barátaid sem tűrik szó nélkül, te mégsem veszed észre, mennyire elhanyagolod önmagad, és milyen sok mindent eltűrsz a kedvesednek. Inkább azokat iktatod ki a környezetedből, akik jó szándékuk által vezérelve figyelmeztetnek, semmint a lelkedet romboló kapcsolatot.

9. Kifogásokat keresel, magyarázkodsz miatta

Megvéded, ha negatív kritika éri, néha kicsit még füllentesz is. Elvégre miattad majd megváltozik, nem?

10. Már te sem tudod eldönteni, ki vagy valójában

Kicsúszik alólad a talaj, elveszíted önmagad, többé fogalmad sincs, ki vagy nélküle.

11. Dráma dráma hátán

Rendszeressé, mindennapossá válnak a veszekedések és a sírások.

Hogyan kerülheted el mindezt?

 1. Szabj határokat, és ragaszkodj hozzájuk!
 2. Ne hagyd figyelmen kívül a negatív érzelmeket!
 3. Gyakorold az önszeretetet, próbálkozz önbizalomnövelő gyakorlatokkal!
 4. Ereszd ki a benned élő gyermeket! A gyerekek minden nap abban a reményben ébrednek fel, hogy valaki értékesnek tartja és szereti őket.
 5. Ne hunyj szemet a vészjósló jelek felett! Ha egy probléma egymás után többször is felüti a fejét, idővel csak elmélyül és minden rosszabb lesz.
 6. Mindig légy őszinte!
 7. Tarts egyensúlyt a kapcsolatodban! Ha ő választja ki a filmet, amit este megnéztek a moziban, döntsd el te, hova mentek vacsorázni utána!
 8. Tartsd be a magadnak tett ígéreteidet, birtokold a saját személyiséged, viselkedésed!
 9. Definiáld önmagad! Emlékezz, az, ahogyan a partnered viselkedik veled, nem téged, hanem őt határozza meg!
 10. Gondoskodj a saját boldogságodról! Egy egészséges kapcsolatban a felek fontosnak tartják a saját kiegyensúlyozottságukat, és törődnek a lelkükkel.
 11. Írj naplót! Minden nap jegyezd le, mivel tetted büszkévé magad! Így nyomon követheted a személyiséged fejlődését és növelheted az önbizalmad.
 12. Bátran fordulj egy profihoz segítségért! Ha úgy érzed a terápia segítene, ne szégyelld belevetni magad!

– Daily Mail –


Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mindössze hat hét van hátra a szerelem ünnepéig, amelyről sokan váltig állítják, hogy nem foglalkoztatja őket, de azért lássuk be, legtöbben mégsem szeretik egyedül tölteni. Azok kedvéért, akik az utóbbi táborhoz tartoznak, összeállítottunk egy listát, amelynek segít...

Milyen hamar laposodik el a szeretkezés egy párkapcsolatban? Erre a fogós kérdésre kereste a választ egy új felmérés, és igencsak elkeserítő eredményre jutottak. Kiderült, a dolog hamarabb bekövetkezik, mint bárki is hinné. A Southamptoni Egyetem arra a nyugtalanító eredményre jutott, hogy a nő k...