(F)elszabadult a 30Y, ahogy elképzelték

Akt.:
Tavaly is zúztak a Campuson
Tavaly is zúztak a Campuson - © Fotó: HBN
Debrecen – „Soha nem érzett szabadságélménnyel zenélünk most” – vallotta egy tavaszi interjúban Beck Zoli, a 30Y frontembere.

A szombathelyi buszjáratról elnevezett pécsi zenekar nem szereti kategorizálni, milyen stílust játszik, minthogy nem hisz abban, hogy a zene dobozolható lenne, így csak saját véleményemre alapozva és óvatosan jelentem ki, hogy alternatív rockegyüttesről beszélünk. A négytagú banda „megdolgozott” a mostani lendületért, hisz egy nehéz éven vannak túl.

2013 januárjában azt mondtuk, üljünk le, szánjunk rá egy évet, beszélgessünk arról, mit akarunk attól, amit mi 30Y-nak nevezünk” – nyilatkozta a Lángoló Gitároknak az énekes. Mint mondta, ült öt hülyegyerek egymással szemben, és hosszasan beszélgetett, amiből az lett, hogy zenekar maradtunk.

Az év eleje óta négytagú zenekar egy sor producer-barátot, zenéhez értő ismerőst kért meg a véleményezésre és együtt ötletelésre, amelyből tavasszal megszületett az Ahogy elképzeltem EP, nyáron pedig megjelent a Dobozember EP. A fesztiválközönség azonnal harsogta az új nótákat.

A zenekar szerdán 21 órától szórakoztatja a Campus Fesztivál közönségét.

HBN–HABE