A szép tavasz reményében keltek útra

A szép tavasz reményében keltek útra
A szép tavasz reményében keltek útra - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Tizenegy nap alatt hat mérkőzést játszanak a debreceniek Törökországban.

Tizenegy napra Törökországba utazott csütörtökön a DVSC-TEVA gárdája, a bajnoki címvédő labdarúgói a jól megszokott helyszínen, a beleki Hotel Arcadiában laknak majd az edzőtábor ideje alatt. Természetesen a játékosok közül szinte mindenki rutinos utazó, de akadtak az Oláh Gábor utcai indulásnál olyan saját nevelésű fiatalok is – Slakta Balázs, Berdó Péter, Bereczki Dániel, Sós Bence és Balogh Norbert –, akik első ilyen túrájukra készülődtek.

Hiányozni fognak egymásnak

Mészáros Norbert tíz éve a Loki játékosa, a középhátvéd sokadik táborozására indult csütörtök reggel.

– Előző este már mindent összepakoltam, csak néhány apróság maradt, amit reggel tettem el a csomagomba. Valójában elsősorban lelkileg kell felkészülnöm egy ilyen út előtt. Rosszul élem meg a hosszú távolléteket, mert a menyasszonyommal olyan szoros a kapcsolatunk, hogy egy-két, egymástól külön eltöltött nap is soknak tűnik. Nehezen fogjuk elviselni a távolságot, de azt meg kell értenünk, hogy sokkal jobb körülmények között készülhet a csapat Törökországban. Az sem mindegy, hogy komoly játékerőt képviselő külföldi együttesekkel mérhetjük össze erőnket. Nyilván benne van a pakliban, hogy amikor visszatérünk Debrecenbe, itthon még a zordabbik arcát mutatja a tél, de nem hiszem, hogy ezt bárki is bánná, mivel újra a szerettei körében lehet majd 11 nap után. A kapcsolattartásra meg addig marad a telefon és az internet – mondta a válogatott védő, aki elárulta, hogy a kapus Verpecz Istvánnal lakik majd egy szobában Belekben.

Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

– Ha marad egy kis szabadidőnk az edzések és közös étkezések között, akkor „bandázni szoktunk”, beszélgetéseket, filmnézéseket iktatunk be a programba. Így próbáljuk megtörni a kinti napok monotóniáját – avatott be bennünket az edzőtáborozási szokásokba Mészáros.

A dobogóra hajtanak

A hátvéd – a csapattársakkal együtt – bizakodva tekint a február utolsó hétvégéjén induló tavaszi szezon elé.

– Ahogyan korábban is mindig tettük, ezúttal is csak az előttünk álló mérkőzéssel foglalkozunk majd, abból akarjuk kihozni a maximumot. Ha ez sikerül hétről hétre, akkor a jó teljesítmény sem marad el és ott lehetünk az első három hely valamelyikén, vagyis kijuthatunk ismét a nemzetközi porondra – fogalmazta meg elvárásait Mészáros Norbert.

A hajdúságiak kora délután szálltak föl Budapestről, a gép Isztambulba repítette őket, onnan pedig Antalyába. Az esti landolást követően a lokisták egyórás buszutat követően érkeztek meg a beleki hotelbe, ahol az elkövetkezendő másfél hetet töltik majd.

HBN-TN


A DVSC-TEVA utazó kerete

Nenad Novakovics, Verpecz István, Slakta Balázs – kapusok.

Lázár Pál, Máté Péter, Mészáros Norbert, Dusan Brkovics, Igor Morozov, Korhut Mihály, Vadnai Dániel, Aleksandar Jovanovic, Bódi Ádám, Ludánszki Bence, Varga József, Berdó Péter, Selim Bouadla, Wittrédi Dávid, René Mihelic, Szakály Péter, Sós Bence, Ferenczi János, Kulcsár Tamás, Tisza Tibor, Ibrahima Sidibe, Balogh Norbert, Bereczki Dániel – mezőnyjátékosok.