jótékonyság

2019.12.16. 12:09

Nagy összegű adományt kaptak a rászorulók Debrecenben

A Tranzit-Ker Zrt. idén is kétmillió forinttal támogatja a rászorulókat.

Fotó: Matey István

Debrecen gondoskodó városként kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a szociálisan rászorulók segítése, támogatása teljes mértékben megvalósuljon, ennek jegyében jött létre 2015-ben a Debreceni Karitatív Testület.

– Évről évre egyre nagyobb számban támogatják a debreceni vállalatok a társadalmi felelősségvállalás jegyében a rászoruló családokat, időseket, valamint szociális támogatásban részesülőket – mondta el Papp Viktor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője hétfő reggel a Tranzit-Ker Zrt. adománya okán tartott sajtótájékoztatón.

Szabó Miklós, a Tranzit-Ker Zrt. tulajdonosa 2011 óta minden évben kétmillió forint összegű adománnyal támogatja a debreceni rászoruló családokat. Az idei adományból 858 darab csomagot állítottak össze, mely több mint hatezer kilogramm tartós élelmiszert tartalmaz, ezeket a csomagokat az egyéni önkormányzati képviselők fogják ezen a héten eljuttatni, 27 helyszínen zajlik majd a csomagosztás.

– Az adományokat folyamatosan, egész évben szoktuk adni, ebben az évben is több mint tíz millió forintot juttatunk el, mégis koncentrálunk a karácsony előtti időszakra, hiszen ekkor a legszükségesebb. Mindig megkérdezik, miért tesszük. Rövid válaszom van rá: mert így gondoljuk. Ez ugyanolyan része az életünknek, mint a napi termelési feladatok, és van egy kis célirányosság is benne, hátha egyre többen így gondolják majd – mondta Szabó Miklós, a Tranzit-Ker Zrt. tulajdonosa.

Három millió a DAEFI-nek

A cég kiemelten foglalkozik a beteg gyerekek támogatásával, a gyermekklinika megsegítése mellett idén a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet számára három millió forintot adott át a Tranzit-Ker Kft.

– Mikor az intézet július elsejével elindult, hallva erről, hogy több mint száz gyermeket fogunk minden nap vizsgálni, Szabó Miklós azonnal jelentkezett, és támogatta az intézetet. Minden olyan eszköz és berendezési tárgy, amire már nem jutott volna, neki köszönhető. Eddig a nyolcadik osztályosokat vizsgáltuk végig, mintegy 1680 gyereket, és két olyan esetet találtunk, amiben olyan életet veszélyeztető ritmuszavart fedeztünk fel, ami kezelés és tudás nélkül akár tragédiához is vezethetett volna, ezeknek a kezelése zajlik már – osztotta meg dr. Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet mb. igazgatója.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában