A szent hely tetején vetközőtt a fiatal nő- az őslakosok dühösek

A szent hely tetején vetközőtt a fiatal nő- az őslakosok dühösek
Felháborodással reagáltak az ausztrál őslakók, amikor egy nő bikinire vetkőzött az általuk szent helynek tartott világhírű sziklán, az Ulurun vasárnap. A helyi média jelentése szerint az őslakók képviselői az eset kapcsán ismét követelték, hogy tiltsák meg a mászást a korábban Ayers sziklának nevezett monoliton.

A 25éves nő az után vetkőzött le, hogy megmászta a sziklát. Alizee Sery utóbb azt nyilatkozta, hogy csak tiszteletét akarta kifejezni az őslakosok kultúrája előtt. “Tudom, hogy a kultúrájukban ez egy szent hely, én csak a szikla és szellemisége nagysága előtt akartam hódolatomat tenni. A hagyomány szerint az őslakosok meztelenül éltek, ezért a ruháin levétele visszatérés volt a tradícióhoz”- mondta a fiatal nő.

 

Semmibe veszik az őslakókat

 

Sery úgy fogalmazott, hogy a szikla tetején “a szabadság és a béke érzései kerítik hatalmába az embert, ezért énekelni, táncolni és vetkőzni akar”. A kijelentések nem hatották meg a térség tanácsának (CLC) igazgatóját. David Ross szerint a nő “tette ismét felhívta a figyelmet arra, milyen sokan veszik semmibe az őslakosok kérését, hogy hagyják békén a sziklát.” Az ABC ausztrál köztévé szerint Ross azt mondta, hogy le kellene zárni a 346 méter monolitot, amelyet évente több ezren másznak meg mit sem törődve az őslakosok kéréseivel.