A személyes kapcsolatok döntőek

A személyes kapcsolatok döntőek
Debrecen – Az elmúlt évben a 18-24 év közöttiek majdnem fele, a 25-34 év közöttiek negyven százaléka, a 45-54 év közöttiek közül pedig minden harmadik ember keresett munkát – derül ki a Workania reprezentatív felméréséből.

 Talán még döbbenetesebb az az adat, mely szerint a vizsgált időszakban a diákok fele, és a munkanélküliek 88 százaléka próbált valamiféle munkalehetőség (keresetkiegészítés) után nézni.

Összességében tavaly minden harmadik megkérdezett azon igyekezett, hogy munkát találjon magának, esetleg valaki másnak.
A felmérés szerint jelentős azoknak a száma is, akik egyelőre csak tervezik, hogy az elkövetkező évben más megélhetés után néznek.

Tíz megkérdezettből közel hatan válaszolták azt, hogy az álláskeresés során barátok, rokonok, ismerősök segítségét kérték, vagy legalábbis ezt tervezik. Majdnem ugyanennyien a nyomtatott hirdetéseket használják „mankóként” az elhelyezkedéshez, míg az internetes álláskeresők száma nagyjából a harmada az összes megkérdezettnek. Ugyanakkor a NET-tel rendelkezők között magasabb a világháló népszerűsége; hatvanöt százalékuk az álláskereső portálokra támaszkodik a próbálkozásai során.