A szegedieket is megszorongatná az Újváros

Oláh Gábor
Oláh Gábor - © Fotó: HBN-archív
Balmazújváros – A hétvégi bravúrpont után a listavezető Szeged otthonába látogat a Balmazújváros.

A Csurgó ellen elért 23–23-as döntetlen mindenképp azt mutatja, sikerült átmenteni a téli szünet előtti remek formáját a Kőnig-Trade Balmazújvárosnak. Nem sokan gondolták, hogy Füzesi Ferenc alakulata pontot szerezhet Sótonyi László tanítványai ellen, pedig az újvárosiak korábban a Balatonfüred, vagy például a Tatabánya elleni sikerrel már jelezték, érdemes velük számolni a 2015/16-os NB I-es bajnokságban.

Múlt szombaton a Csurgó látogatott a Kőnig Rendezvénycsarnokba: jobban kezdték a vendégek a mérkőzést, de feljöttek a hazaiak, félidőben 10–8-ra vezettek Faluvégiék. A szünet után kezdtek meglépni a Somogy megyeiek, azonban az Újváros résen volt, és nagyszerű játékkal ikszre hozta a találkozót.

– Természetesen örülünk a döntetlennek, igaz, a végén még a győzelemért is támadhattunk, ha sikerül, még szebb lett volna. Persze nem vagyunk telhetetlenek, ez az egy pont is értékes, jól tudjuk. Igazi csapatként működtünk, reméljük, megmarad a jó formánk a további találkozókra is – tekintett vissza röviden a Balmaz átlövője, Oláh Gábor, aki hét éven át a Csurgót erősítette, így kissé furcsa volt számára egykori együttese ellen küzdeni, de mint mondta, a múltat már lezárta, és jelenleg csakis az Újváros sikeréért harcol.

Stabil alap kell

Nem sok ideje maradt pihenni és felkészülni következő ellenfeléből a hajdú-bihari egyletnek, kedden 18 órától ugyanis újra jelenésük van Füzesi Ferenc „fiainak”, ráadásul a listavezető Szeged otthonában. Ősszel remek derbit vívtak egymással a felek, a tavaly még a bennmaradásért küzdő Újváros méltó ellenfele tudott lenni nagynevű riválisának, akkor 28–25-ös szegedi sikert hozott az összecsapás.

– Szívesen emlékszünk vissza a szeptemberi Szeged elleni derbinkre, jó kis meccset vívtunk, bízunk benne, ezúttal is meg tudjuk őket szorongatni. Amennyire lehetőségünk volt rá, felkészültünk belőlük, és valószínű ők is kielemeztek minket. Szegeden mindig nehéz jól teljesíteni, ahhoz, hogy helyt tudjunk állni ott, jó védelem és stabil kapusteljesítmény kell, ez ad egy alapot, amiből építkezhetünk – vélekedett a kézis.

Carlos Pastor együttese hétvégén 33–21-re verte a Vácot, és az élről várja a folytatást, az Újváros jelenleg a hatodik.

HBNSporthírek


hirdetés