A százéves Irénke néni évtizedekig tornázott

Akt.:
Kerek Istvánné
Kerek Istvánné - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A hosszú, boldog élethez elengedhetetlen a helyes táplálkozás is – vallja. Július 4-én ünnepelte 100. születésnapját Kerek Istvánné Irénke néni, családja és a Református Idősek Otthona dolgozói körében.

Az évfordulón unokái és a dédunokái is ott voltak. Kerek Istvánné 1918. július 4-én született Szentpéterszegen. Harminc évig dolgozott az OTP-nél csekkszámla-ellen­őrként. Kétszer házasodott, és ennél a banknál ismerte meg a második férjét, aki a személyzeti főnöke volt. Összesen három gyermeke született, akik közül ma már csak egy él. Imádott dolgozni, és nagyon szerette a családját, akik iránt a mai napig rajong.

Töretlen kíváncsisággal

Irénke néni 96 évesen került az otthonba, és azóta itt tölti a mindennapjait. Néhány apróbb betegségtől eltekintve jól érzi magát, és szellemileg aktív. Falusi gyerekként minden érdekelte, és ez a kíváncsiság ma sem hagyott alább. Arra a kérdésre, hogy szerinte mi a hosszú élet titka, több dolgot is mondott.

kerek1Fotó: Derencsényi István

Először is kiemelte, hogy nagyon fontos a testmozgás, hiszen ő csaknem negyven évig mindennap tornázott. Valamint a géneknek is fontos szerep jut, de ez önmagában kevés, hiszen az egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen a test megfelelő karbantartásához. Vallja, hogy este hat után már nem szabad enni, emellett sok gyümölcsöt és zöldség fogyasztása ajánlott.

Türelem a másik iránt

A boldog élethez pedig elengedhetetlen az egymás iránti türelem. Szerinte a mai fiatalok túlságosan rohanó életet élnek, és mindent egyből akarnak, és ha ezt nem kapják meg azonnal, akkor boldogtalanná válnak. Beleértve itt a társas életet is.

lerel2Fotó: Derencsényi István

Az ünnepeltet tortával és virágcsokrokkal köszöntötték, továbbá egy köszöntő emléklapot is átvehetett Orbán Viktor aláírásával.

GYT


Tar József a mai napig tudósítja a Naplót a hajdúnánási eseményekről, sosem felejti el képeken megörökíteni a történéseket
Hajdúnánás - Két fontos eseménnyel kezdődött a július hónap a sokak által ismert és elismert egykori tanító, s a Napló hajdúnánási, tiszteletbeli tudósítója, Tar József és családja számára. Józsi bácsi (akit ismerősei így hívnak) július elsején, vasárnap töltötte be 90. életévét, illetve július máso...

Debrecen - A hosszú élet titka a sport, a mozgás, valamint a szerető család – állítja a 100 éves néni. Rokoni körben ünnepelte 100. születésnapját Debrecenben hétfőn özvegy Karácsonyi Lászlóné, aki Szilágyi Sámuel, a XVIII. században élt tudós, debreceni püspök, valamint Hegyi Mihályné, a Gályara...

Debrecen - Özv. Karácsonyi Lászlóné (szül. Veszprémy Klára), aki Szilágyi Sámuel, XVIII. századi tudós, debreceni püspök (valamint Hegyi Mihályné, a Gályarabok emlékmű felállítójának) egyenes ági leszármazottja, június 4-én töltötte be a 100. életévét. Ebből az alkalomból köszöntötték hétfőn a ko...