A szabadtéri tüzek ismét sok munkát adtak a lánglovagoknak

Akt.:
A szabadtéri tüzek ismét sok munkát adtak a lánglovagoknak
© Fotó: Pixabay
Hajdú-Bihar – Avartűzhöz, lakóházhoz és balesethez is vonultak a tűzoltók. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől és a rendőrségtől.

Ötven négyzetméteres lakóépület lángolt teljes terjedelmében tegnap kora délután Szentpéterszegen, a Deák Ferenc utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított a helyszínről, két ember pedig ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Ebes külterületén a 48101-es számú út közelében ezer négyzetméteren a nádas égett. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Trágya égett Hajdúböszörményben, a Külső Szoboszlói úton, a hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral avatkoztak be.

Ötezer négyzetméteren lángolt a száraz avar a debreceni Hajnalcsillag utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak. Egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Két hektáron égett a nádas Görbeházán tegnap délután. A hajdúnánási hivatásos egységet riasztották, akik kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Hajdúhadházon, a Keskeny utcában harminc négyzetméteren lángolt a száraz gaz. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Két személygépkocsi ütközött össze tegnap délután Debrecen közelében a 47-es számú úton. Az egyik autóban négyen ültek, ebből ketten kirepültek az ütközés következtében a járműből. Az egyik sérült az autó alá esett, őt a debreceni hivatásos tűzoltók szabadították ki. A másik autó vezetője is megsérült, a roncsba szorult, rajta feszítő-vágó berendezéssel segítettek kijutni a tűzoltók. A mentőszolgálat három embert kórházba szállított. A műszaki mentés idejére a rendőrség lezárta az érintett útszakaszt.

Kora este két hektáron égett a nádas Balmazújváros közelében. Az önkormányzati egység egy vízsugárral oltotta el a tüzet.

Az erdő szélén Berettyóújfaluban, a Hétvezér utca végében húsz négyzetméteren égett az avar. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral végezték el a tűzoltást.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 2 súlyos és 2 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 3 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 1 főt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 12 személyt állítottak elő, köztük 3 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt.