A sürgősségi ellátásról tanácskoznak a Kölcseyben

Debrecen – A sürgősségi ellátás legújabb eredményeivel is megismerkedhetnek a részvevők a Sürgősségi Orvostani Fórum pénteken kezdődő kétnapos konferenciáján, amelyet harmadik alkalommal rendez meg a Debreceni Egyetem Klinikai Központja.

– A tanácskozás központi témája a terror- és katasztrófahelyzetek sürgősségi vonatkozásai, nem véletlenül, hiszen Európában és szerte a nagyvilágban egyre gyakrabban következnek be ilyen események, amelyre a szakmának fel kell készülnie – mondta a rendezvényt megelőző április 28-ai sajtótájékoztatón Berényi Tamás, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnöke.

Hangsúlyozta: a sürgősségi ellátás az a szakterület, ahol a beteghez kell rendelni az ellátást, hiszen sok esetben ez a szemlélet vezet a gyógyuláshoz, vagy akár a túléléshez.

– A Debreceni Egyetem számára fontos, hogy ezen a jelentős szakterületen is biztosítsa az utánpótlás magas szintű nevelését, éppen ezért jelenleg 3 ezer órában sajátíthatják el a hallgatók a sürgősségi betegellátás elméleti és gyakorlati ismereteit – emelte ki Szabó Zoltán.

A DE Belgyógyászati Intézet Sürgősségi Orvostani Tanszék vezetője örömmel jelentette be, hogy az egyetem Szenátusa április 27-én egyhangúan támogatta azt az indítványt, hogy a jövőben Sürgősségi Klinika jöhessen létre az egyetemen.

A rendezvényen a szakmai előadások mellett elismeréseket is átadtak. A díjakat – többek között – Paragh György, Belgyógyászati Intézet igazgatója és Kovács Péter, a Belgyógyászati Intézet professzora vehette át a Kölcsey Központ Nagytermében rendezett eseményen.

– Debreceni Egyetem –