A suliban is lehet vidáman vakációzni

Ezúttal több mint 300 nebulóról gondoskodik az önkormányzat
Ezúttal több mint 300 nebulóról gondoskodik az önkormányzat - © Fotó: Miskolczi János
Debrecen – Fontos szerepet kap a játék, a mozgás, az új ismeretek szerzése, megtapasztalása.

  • Az önkormányzat gyermekvédelmi intézménye biztosítja – erre vonatkozó kérelem alapján – a debreceni lakóhellyel rendelkező általános iskolás gyermekek nyári felügyeletét, foglalkoztatását és étkeztetését, melyre 3 és fél millió forint áll rendelkezésre.
  • Ebben az évben az általános iskolás gyermekek számára augusztus 17-ig a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában biztosítanak az ellátást.
  • Az önkormányzat gyermekvédelmi intézménye alternatív napközbeni ellátás keretében szabadidős programokat és prevenciós szolgáltatásokat nyújt – tájékoztatott Széles Diána alpolgármester.
  • A Debrecen.hu cikke szerint Debrecen gondoskodó városként kiemelt feladatként kezeli, hogy a nyári vakáción lévő gyermekek színes programokkal, hasznosan töltsék szabadidejüket, és ne az utcán, a játszótéren céltalanul, a hétköznapi veszélyeknek kitéve töltsék az időt. Ezért képzett szakemberek vannak velük.

Az előző éviekhez képest ezúttal több gyermek jelentkezett a nyári táborba, s ez több csoport indítását és több pedagógus foglalkoztatását tette szükségessé.

A nyári gyermekfelügyeletet összesen 301 gyermek részére igényelték a szülők. Debrecen gondoskodó városként kiemelt feladatként kezeli, hogy a nyári vakáción lévő gyermekek színes programokkal, hasznosan töltsék a szabadidejüket, és ne az utcán, a játszótéren céltalanul, a hétköznapi veszélyeknek kitéve töltsék az időt.

Étkezési lehetőség

Ez a szülők részére is megnyugtató, hiszen gyermekeiket képzett szakemberek felügyelik és foglalkoztatják, ellátást kapnak, biztonságban vannak – tájékoztatta a sajtót a Debreceni Karitatív Testület társelnöke, Széles Diána alpolgármester általános iskolások nyári gyermekfelügyeletéről a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Elmondta azt is, hogy Debrecen önkormányzata a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben meghatározott kötelező feladatának megfelelően gondoskodik a debreceni lakóhelyű általános iskolás gyermekek nyári felügyeletéről.

A Debrecen.hu beszámolója szerint az önkormányzat gyermekvédelmi intézménye biztosítja – erre vonatkozó kérelem alapján – a debreceni lakóhellyel rendelkező általános iskolás gyermekek nyári felügyeletét, foglalkoztatását és étkeztetését, melyre 3 és fél millió forint áll rendelkezésre.

Prevenciós programok

Ebben az évben az általános iskolás gyermekek számára augusztus 17-ig a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában biztosítják az ellátást. Az önkormányzat gyermekvédelmi intézménye alternatív napközbeni ellátás keretében szabadidős programokat és prevenciós szolgáltatásokat nyújt. A programok szervezésében a Debreceni Karitatív Testület tagszervezetei is aktívan részt vesznek.

Játék és mozgás

A gyermekeket egész napos, tartalmas és változatos programokkal várják a gyermekvédelmi intézmény szakemberei és a testület tagszervezetei.

Fontos szerepet kap a játék, a mozgás, az új ismeretek szerzése, megtapasztalása. A programok, illetve a napi foglalkozások összeállításánál a szervezők a változatosságra törekednek és igyekeznek lehetővé tenni, hogy minden gyermek az érdeklődésének megfelelően választhasson közülük.

Lehetőség van arcfestésre, kézműveskedésre, vannak zenés előadások, vetélkedők, elsősegély-bemutató, továbbá egyéb programok is.

HBN


Irány a nyár! A debreceni Benedek Elek Általános Iskola 2.b-seinek szó szerint kitörő öröme
Debrecen - Van-e lehetőség nyári napközis ellátásra és kedvezményes étkezésre? – kérdezte a Napló. Véget ért a tanév, kezdetét vette a nyári szünet. A gyerekeknek megkönnyebbülés, hiszen két és fél hónap pihenő vár rájuk, de bizony akadnak olyan szülők, akiknek fejtörést okoz, hogy kire bízzák ...