A stresszmentes ünnepért

Akt.:
A stresszmentes ünnepért
© Fotó: ISO K
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – A végeláthatatlan feladatok sokaknak fejfájást okozhatnak.

Az adventi időszak lázas készülődéssel telik, hiszen az ünnepre hangolódást számtalan teendő előzi meg. Néhány egyszerű tipp betartásával elkerülhetjük, hogy a kapkodás miatt rémálommá váljon a következő pár hét.

Lista, lista, lista

Az ajándékok beszerzése nem csak anyagi terhet jelent, sokszor valódi próbatétel, ugyanis egyedi meglepetést kitalálni nem könnyű, és hajlamosak vagyunk az utolsó pillanatra hagyni a vásárlást. Ódivatúnak tűnhet, de a legegyszerűbb megoldás, ha ajándéklistát készítünk, melyben azt is pontosan megtervezzük, hogy mikor mely boltokat kell felkeresnünk, így semmi nem fog kimaradni. Segítség, ha az ajándékokat már a helyszínen becsomagoltatjuk, erre külön már nem lesz gondunk.

Rend a lelke mindennek

Mindenki szeretné, ha az otthona ragyogna, mire megérkeznek a vendégek, azonban az ünnepi sürgés-forgás közben ezt nem egyszerű kivitelezni. Sokan döntenek úgy, hogy már hetekkel karácsony előtt túlesnek a nagytakarításon, ez azonban a visszájára fordulhat, hiszen szentestére ismét ellepi a lakást a por, vagy épp a milliónyi tűlevél. Az ideális tehát az, ha a legnagyobb hajtást elkerülve, már a fa felállítása után végezzük el a végső simításokat.

Terülj, terülj, asztalkám!

Talán a karácsony egyik legjobban várt pillanata – az ajándékbontás mellett – az, amikor előtérbe kerülnek az ünnepi falatok. A menü összeállítása folyamán rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk, egyaránt fontos a tradíció, a családi szokások és az, hogy minden vendég ízlésének megfeleljünk. Fontos, hogy a tartós alapanyagokat minél hamarabb beszerezzük, különben azon kapjuk magunkat, hogy az utolsó pillanatban a boltok üres polcai előtt ácsorgunk. A romlandó ételeket, így például a halakat azonban célszerű megrendelni az adott szaküzletben, és közvetlenül az ünnep előtti nap átvenni.

A karácsonyi készülődés sokszor kaotikus, egyszerre többfelé kell figyelnünk, ha minden feladatot tökéletesen szeretnénk elvégezni. Fontos, hogy olykor megálljunk, hátradőljünk és élvezzük azt, ami az ünnep igazi tartalma. Legyünk minél többet szeretteinkkel, iktassunk be egy téli sétát, kellemes zenét vagy egy szórakoztató, ünnepi filmet!

HBN


Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A stressz könnyen megbetegítheti a szervezetet. A Magyar Kardiológusok Társasága most az év végéhez közeledve figyelmeztet: különösen a mostanra kimerült szervezetnek szüksége van a lassításra és a nagyobb odafigyelésre. Rohanó világ A szakemberek arra...

Címkék: , ,