Sport

2018.12.20. 08:30

MU: a szezon végéig Solskjaer irányít

Manchester - Az angol Manchester United hivatalos honlapján jelentette be, hogy Ole Gunnar Solskjaer veszi át a csapat irányítását a szezon végéig.

Manchester - Az angol Manchester United hivatalos honlapján jelentette be, hogy Ole Gunnar Solskjaer veszi át a csapat irányítását a szezon végéig.

Mint ismert, a „vörös ördögök” kedden menesztették José Mourinhót. A 45 éves norvég tréner stábjában helyet kapott Michael Carrick és Kieran McKenna, valamint visszatért a klubhoz a Sir Alex Fergusont is segítő Mike Phelan – írja az nso.hu.

Új szerepben

Solskjaer játékosként 11 szezont húzott le a MU-ban, amellyel hatszor nyert Premier League-et, kétszer FA-kupát és egyszer Bajnokok Ligáját – az emlékezetes BL-döntőben ő szerezte a győztes gólt a Bayern München ellen.

„A Manchester United mindig is a szívem csücske volt, nagyszerű érzés visszatérni ide ebben az új szerepben. Nagyon várom, hogy megkezdjem a munkát a klubnál” – így Ole Gunnar Solskjaer a klub közleményében.

A szakember visszavonulása után edzőnek állt, a Moldéval kétszeres norvég bajnok (2011, 2012) lett, majd 2014-ben jött a mélypont, amikor kiesett a Premier League-ből a Cardiff Cityvel, majd a Championshipben vett rossz rajt után menesztették. Innen visszatért a Moldéhoz 2015-ben, a norvég klubnál épp novemberben hosszabbított szerződést.

HBN


[related-post post_id="4085265"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!