A sportiskola csapata jutott a döntőbe

Szerdán játszották a visszavágóját a DEKE junior – DSC-SI Junior párharcnak. Az országos bajnokság fináléjába kerülés hatalmas téttel bírt, így akárcsak az első, a második találkozó is nagy szurkolás mellett zajlott.

Végül – bár öt ponttal kikapott – Barna Donát együttese örülhetett a lefújás után.
A csata során a DEKE többnyire vezetett, ám a kritikus kilencpontos határt egyszer sem tudta átlépni – ennyivel kapott ki az első mérkőzésen. Legközelebb 61–53-nál álltak Varga Ádámék az összesítésbeli fordításhoz, ám a sportiskolásoknál mindig volt valaki, aki versenyben tartotta csapatát.
Az időnként triplazuhatagot hozó derbi során hatalmas hangzavar alakult ki, ami egyfelől igencsak elkélt már az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban (NB I-es meccseken nem volt ilyen hangulat), másfelől olykor bizony átlépte a jólneveltség határát, legalábbis ezt kifogásolta Ráthonyi Tamás már a meccs közben is a találkozó ellenőrénél.
A DSC-SI tagjai – főleg a hajrában – igen gyengén dobták a büntetőket, a DEKE-kosarasok pedig néha látványosan eladott labdákkal húzták edzőik idegeit. A párharc végkimenetele szempontjából lényeges mozzanat volt, amikor a hazaiak a hajrában kipontozódás miatt elvesztették ponterős irányítójukat, Pék Dávidot, amit legalábbis erősen véleményezett a kispad és az érintett maga is. A sportiskolások ugyanakkor akár már valamivel hamarabb is eldönthették volna a csatát, ha az említett büntetőket pontosabban dobják. Így azonban még volt rá esély, hogy fordul a kocka, ám két csúnya, támadás során elkövetett hiba megpecsételte a DEKÉ-sek sorsát.

A tények
Országos junior bajnokság, rájátszás, a döntőbe jutásért, második meccs
DEKE Junior–DSC-SI Junior
68–63 (20–15, 19–19, 13–12, 16–17)
Debrecen, 300 néző. Vezette: Jakab L., Minár L.
DEKE Junior: PÉK 15/12, VARGA Á. 26/12, Stekler 11, Oláh D. 2, Lajsz 10. Cserék: Tóth T. 5, Garamvölgyi, Bán T., Kenéz. Edző: Ráthonyi Tamás, Kovács Balázs.
DSC-SI Junior: NAGY BO. 18/9, Zahorán 6, ASZTALOS 15/6, Mohay 6, NAGY SZ. 18/6. Cserék: Szarvas, Balogh Á. Edző: Barna Donát, Nagy Ágoston.
Kipontozódott: Pék (37. perc), Varga (40. p.) ill. Asztalos (39. p.)

Továbbjutott a DSC-SI 153-149-es összesítéssel, egyúttal bekerült az országos döntő mezőnyébe.

Ráthonyi Tamás: – Gratulálok a DSI-nek, többet tett a győzelemért, úgy a pályán, mint a pályán kívül. Sajnos a játékosaimat megzavarta a mérkőzéseket körülvevő cirkusz, így korántsem nyújtották a valós tudásukat. A második mérkőzésen történt szurkolói viselkedést pedig kikérem a magam és játékosaim nevében! Egy iskolába járó, ott velük egy csapatban kosárlabdázó emberek ne becsméreljék csapattársaikat! Több mint furcsa, hogy ismét az a játékvezető „fújta” a sípot, aki az első mérkőzésen.
Barna Donát: – Ember nem örült még ennyire vereségnek, mint most én. A két meccs alapján szerintem megérdemelten jutottunk tovább. A mostani találkozón a sok kihagyott büntetővel magunknak tettük nehézzé a dolgot, de ezen is sikerült felülkerekedni. Köszönöm a sportiskolás család fergeteges szurkolását! Megyünk Bajára!

K. Sz.További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek